ODÜ Materyal Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

18.10.2016

Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Filiz Zayimoğlu Öztürk danışmanlığında geliştirdiği okul öncesi eğitim materyalleri Eğitim Fakültesi sergi alanında 17 Ekim’de açıldı.

3 gün süreyle sergilenecek olan materyaller okul öncesinde önemli yer tutan merkezlere yönelik olarak o dönem çocukların gelişim özelliklerine yönelik tasarlandı. Okul öncesi eğitim döneminde olan çocukların gelişim alanlarına uygun olarak hazırlanmış materyaller arasında çocuğun bilişsel gelişimine hitap eden matematik çarkları, çocuğun ilgi ve becerilerini ortaya çıkaracak müzik aletleri, dilsel gelişimini destekleyen yaşayan kitaplar, drama merkezine yönelik çocuklar tarafından sevilen Hacivat ve Karagöz perde oyunu ile çiftlik sahnesi, eğlenerek öğrenebilecekleri insan anatomisini basit şekilde tanıtan vücudum panosu, palyaço modeli ile hikaye kartları, fen ve doğa merkezi ve daha birçok birbirinden değerli materyaller ziyaretçileri tarafından büyük bir ilgi gördü.

Yapılan açıklamada sergi sonunda öğrencilerin el emeği ile yaptığı materyallerin ihtiyaç sahibi anaokullarına hediye edileceği bildirildi.