Ordu Üniversitesi Öğrencilerine Yarı Zamanlı İş İmkanı Sağlıyor

10.10.2016

Üniversitemizde Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı Uygulama Esasları doğrultusunda ihtiyaç duyulan birimlerde kısmi zamanlı olarak öğrenci istihdam edilecek.

Üniversitemize bağlı araştırma merkezleri, fakülteler ve meslek yüksekokullarında çalışacak öğrenciler için çalışma süreleri günlük en fazla 5 saat, haftalık 15 saat, aylık 60 saat ve 1 saatlik çalışma ücreti brüt 4,50 TL olarak belirlendi. Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı İbrahim Çalış,  birimlerde ilgili alanlarda çalışacak öğrencilerde aranan şartları şu şekilde açıkladı : “Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı Uygulama Esasları doğrultusunda çalıştırılacak öğrencilerimiz  Tezsiz yüksek lisans öğrencisi ve özel öğrenci hariç olmak üzere Ordu Üniversitesi öğrencisi olma, disiplin cezası almamış olma, ölüm aylığı ve nafaka dışında, asgari ücret düzeyinde bir gelire sahip olmama, çalıştırılacak iş için yeterli bilgi, beceri ve yeteneğe sahip olmak, kayıt donduran öğrenci ve yabancı uyruklu öğrenci olmama, normal eğitim-öğretim süresini aşmamış olma, kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışıp da daha sözleşmesi öğrenci tarafından veya öğrenci çalıştıran birim ve/veya Daire Başkanlığımızca tek taraflı olarak feshedilmemiş olma şartlarını taşımları gerekir.” Çalış, engelli öğrencilerden, deprem, sel gibi doğal afetlerden zarar gördüğünü belgeleyen öğrencilerden, şehit veya gazi çocuğu olan öğrencilerden; normal eğitim-öğretim süresi içinde okuyor olma, yabancı uyruklu öğrenci olmama ve disiplin cezası almamış olmak dışında yukarıda belirtilen şartların aranmayacağını söyledi.

Birimlerde çalışmak isteyen öğrencilerin 14 Ekim 2016 tarihine kadar Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı web sitesindeki formları doldurup ilgili birimlere teslim etmeleri gerekiyor.