11. Sebze Sempozyumu ODÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilecek

06.10.2016

Sebze üretim metotlarının geliştirilmesinde ve sebze dış satım sektöründe sebzeciliği ileri noktalara taşıyabilmek adına Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümümün ev sahipliğinde 11. Sebze Tarımı Sempozyumu düzenlenecek.

11-13 Ekim tarihleri arasında Tıp Fakültesi Morfoloji binasında düzenlenecek sempozyumun Onursal Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yapacak. Konuyla ilgili olarak Sempozyum Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ercan Ekbiç,“ İlki 1996 yılında Şanlıurfa’da yapılan ve iki yılda bir gerçekleştirilen Ulusal Sebze Tarımı Sempozyumu farklı şehirlerde, üniversitelerde ve araştırma kuruluşlarında düzenlenmektedir. İki yılda bir düzenlenerek geleneksel hale dönüşen Sebze Tarımı Sempozyumunun onuncusu Tekirdağ’da 2014 yılında düzenlenmiş ve 11. Sebze Tarımı Sempozyumunun 2016 yılında Üniversitemizin ev sahipliğinde tertip edilmesine karar verilmiştir. Maviliği, hırçınlığı ve eşsiz güzelliğiyle bilinen Karadeniz’in kıyısında, yeşilin her tonunu barındıran, muhteşem doğası ile Boztepe’den bakıldığında Karadeniz’in boynundaki gerdanlık olan Ordu’da yapılacak bu etkinlik ile sebzecilik alanında çalışan herkesin bir araya gelerek bölgemiz özelinde ve ülkemizde bir bütün oluşturması beklenmektedir.” açıklamalarında bulundu.

Konu başlıkları hakkında da bilgi veren Ekbiç,”Sempozyumda açıkta sebze yetiştirme teknikleri, örtü altı yetiştirme teknikleri, topraksız kültür, sebze ıslahı ve biyoteknolojisi, tohum ve fide teknolojileri, organik sebzecilik, sebze biyolojisi ve fizyolojisi, yemeklik mantar yetiştirme, hasat ve muhafaza teknikleri, sebze işleme ve değerlendirme, sebzelerde bitki besleme, bitki koruma, ekonomi ve pazarlama, mekanizasyon ve sulama gibi konular ele alınacak.” şeklinde konuştu .