Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Sanat Galerisini Andırıyor

05.10.2016

ODÜ ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen kurumsal işbirliğinin ilk çalışması olarak Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün tarihi değerdeki arşivleri Üniversitemiz ile paylaşıldı. Yerli ve yabancı klasik oyunlardan derlenen görsel materyaller Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının titiz çalışması sonucu Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünün eğitim faaliyet alanlarının duvarlarına asıldı. Yapılan çalışma sonucu Fakülte adeta sergi salonuna dönüştü.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde ilk defa yeni binasında derse başlayan Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini ziyaret etti. Rektör Yarılgaç’a ziyarette Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Latif Kelebekli, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Karaduman, Fakülte Sekreteri Sadık Aydın ile Tiyatro Bölümü akademisyenleri Öğr. Gör. Dr. V. Yasin Akyüz, Öğr. Gör. Züleyha Çubuk ve Öğr. Gör. Erdal Karakurt eşlik etti.

Yapılan dekorasyon ve iç mimari çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak yeni ve büyük bir kompleks niteleğinde olan, çok amaçlı görkemli bir bina içerisinde yer alan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin örnek yapısıyla öğrencilerimizin hizmetine açılması bizi oldukça heyecanlandırıyor. Cumhuriyet Yerleşkemizin en güzel mimari örneği olmaya aday olan fakülte binamız, içerisinde yapılan görsel sanat çalışmalarıyla da örnek bir fakülte olmaya aday. Sanat; bilgi, beceri ve bireysel yaratıcılığın da ön planda olduğu bir branş. Ülke olarak sanat alanında almamız gereken mesafeler olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştık, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Fakültenin yemekhanesini de ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Rektör Yarılgaç, Fakülte ve Üniversite yönetimi olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını ve yeni dönemde özellikle kaliteli tiyatro oyunlarıyla uluslararası alanda üniversitemizi hatta ülkemizi temsil etmelerinin gerektiğini vurguladı.