ODÜ’de İntihali Önleme Yazılımı İçin Eğitim Verildi

30.09.2016

Üniversitemiz tarafından kullanıma sunulan Turnitin Akademik İntihali Önleme Yazılımı’nın kullanımına yönelik olarak TechKnowledge Firması ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nca  Eğitim Semineri düzenlendi.

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerlerinde, dünyadan örneklerle intihalin tanımı yapıldı. Öğrenci ödevleri ve tezlerde Turnitin kullanımı, Turnitin yazılımının kapsamı ve özellikleri, programın nasıl çalıştığı hakkında katılımcılara önemli bilgiler verildi. Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurumunun bilimsel makalelerdeki intihalleri önlemek üzere lisansladığı ve üniversitelerin kullanımına sunduğu i-Thenticate yazılımı hakkında da bilgiler sunulduğu seminerde; akademisyenlerin intihali kolayca tespit edebileceği bazı ipuçlarına yer verildi.

ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, “İntihaller, sadece kişilerin değil, kurumların da prestij kaybına yol açmaktadır. Turnitin ile Üniversitemizde “intihal” farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Öğrencilerimizin intihalin bir emek hırsızlığı olduğu bilinciyle yetişmesi, en basit ödev ve araştırmalarında bilimsel etik kurallarına uyması amacıyla İntihali Önleme Yazılımı Eğitim Semineri'ni düzenledik.” şeklinde konuştu.