ODÜ’de YDS Kursu

29.09.2016

Ordu Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ODÜ-SEM tarafından Mart 2017’de yapılacak olan YDS’ye yönelik yoğunlaştırılmış İngilizce kursu düzenleniyor.

Düzenlenecek YDS kurs hususlarıyla ilgili olarak Yabancı Diller Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Özata şu açıklamalarda bulundu: “ODÜ-SEM olarak uzun bir zamandır YDS’ye yönelik kurslar düzenliyoruz. YDS öncesinde genel İngilizce ve ön hazırlık tarzı kurslarımız da öğrenci ve öğretim üyelerimizin hizmetine sunulmaktadır. Bu çalışmalarımız neticesinde birçok kursiyerimiz sınavlarda başarılı olmuş ve hedeflerine ulaşma yolunda dil engelini aşmıştır. Zira YDS puanı, YÖK bünyesindeki hemen her alanda akademik kariyerin başlangıç ve devamında, adayların ve öğretim elemanlarının karşısına çıkmaktadır. Düzenlediğimiz kursun temel niteliği, özellikle YDS’ye yönelik olmasıdır. Katılımcılara bu amaçla öncelikle İngilizce dil bilgisi konu başlıkları, kuralları ve kullanımları ile birlikte çeşitli alıştırma ve testler eşliğinde tanıtılıp öğretilecektir. Ayrıca sınava yönelik kelime çalışmaları ve testleri verilecektir. Yine sınava yönelik okuma-anlama ve İngilizceden Türkçeye çeviri çalışmaları yapılacaktır. Bütün bu çalışmalar; çıkmış sınav soruları ve örnek sorularla yapılacak ve kurslara katılanlara YDS soru ve sınav mantığı, çözüm tekniği verilmeye çalışılacaktır. Kurslarımıza katılan öğrencilerimiz ayrıca, yapılacak deneme sınavları ile seviyelerini ve gelişim durumlarını öğrenebileceklerdir. Bunlara ek olarak kaliteli bir eğitim hizmeti sunabilmek adına, kontenjanlarımızı ve sınıflarımızı belirli bir sayıyla sınırlamak zorundayız. İş yükümüzü azaltırken başarı çıtamızı yükseltmeyi hedefliyoruz. Akademik kariyer yapmayı planlayan ve akademik camiada basamak atlamayı hedefleyen araştırmacılarımızı kursumuza davet ediyoruz.”

dedi.

Ön kayıt ve başvuru merkezinin Ordu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı binası olduğu ve ayrıntılı bilgilerin ODÜ web ana sayfası duyurular kısmında yer aldığı Sürekli Eğitim Merkezi yetkilileri tarafından bildirildi.