Merkez Kütüphane Bünyesinde İntihali Engelleme Seminerleri Düzenleniyor

28.09.2016

Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi, yeni akademik yılda abonelik sağladığı “elektronik bilgi kaynaklarının tanıtımı, kullanımı ve eğitimine” yönelik seminerler düzenlemeye devam ediyor.

Üniversitemiz tarafından verilecek olan elektronik bilgi kaynakları eğitiminde turnitin-akademik intihali engelleme yazılımı Merkez Kütüphane bünyesine yapılacak çalışmalarla Ordu Üniversitesi akademik, idari personeline ve araştırmacılara tanıtılacak.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı elektronik bilgi kaynakları eğitimi ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu. “Kütüphanemizin sahibi olduğu elektronik bilgi kaynakları sayesinde, başta ODÜ akademik mensupları olmak üzere tüm kütüphane kullanıcılarımızın ofislerinden, evlerinden araştırmalarına devam edebilmelerini, özel bütçe ayrılan elektronik bilgi kaynaklarımızı daha verimli ve etkin kullanabilmelerini amaçlıyoruz. Bu amaçla abonelik gerçekleştirdiğimiz Elektronik ortamdaki bilimsel süreli yayınları, e-makaleleri, e-kitapları daha verimli kullanabilmeleri için akademik yıl içinde kullanıcı eğitimi programları düzenliyoruz. 29 Eylül 2016 Perşembe günü yıl içinde abonelik sağladığımız İntihal Tespit Yazılımı Tanıtım ve Eğitim Programı var. Cumhuriyet Yerleşkesi ile Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde olmak üzere iki eğitim düzenleyeceğiz. Bu tür eğitimlere çevre illerden de akademisyenler, araştırmacılar, doktora ve lisansüstü öğrencileri geliyor. Programa katılmak isteyen kullanıcılarımız kayıt formuna internet sayfamızdan ulaşabilirler."

29 Eylül 2016 Perşembe günü saat 10.00'da Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ve saat 14.00'te Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu'nda olmak üzere İntihal Tespit Yazılımının Tanıtımı ve Kullanıcı Eğitimi Programı düzenleyecek olan ODÜ Merkez Kütüphanesi; hizmetlerini ilçelerdeki Fakülte ve Yüksekokullara da götürmeyi hedefliyor. Konu ile ilgili detayların Ordu Üniversitesi internet sayfasının “duyurular” kısmında yer aldığı bildirildi.