ODÜ Teknik Bilimler İnşaat Teknolojisi Programı Önemini Artırıyor

08.09.2016

ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı son yıllarda bölgemizde ve ülkemizde ihtiyaç duyulan alanlarda mesleki yeterliliğe sahip iş gücü elemanı yetiştirmeye devam ediyor.

İnşaat sektörü; tüm dünyada yeni tekniklerin kullanıldığı, bu alana her zaman önemli teşviklerin sağlandığı ve yatırımların kaçınılmaz olduğu, kalifiye elemanın  daima arandığı bir iş alanı olması nedeniyle, inşaat teknolojisi programından mezun olan öğrenciler sektörde mal/hizmet üreten inşaat firmalarında; mühendislik-mimarlık bürolarında, şantiyelerde uygulama yapan firmalarda, beton santrallerinde, yalıtım firmalarında, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarda iş bulma imkanını elde ediyor.

ODÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programı laboratuvarında agrega, çimento, beton, yapı çeliği ve karo, bordür, kilitli parke gibi yapı malzemeleri üzerinde ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak uygulama ve deney hizmeti veriliyor. Dinamik yapısı ile yapı sektörünün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarda bulunmayı amaç edinen bölüm gerek kamu gerekse özel sektörde yapı malzemesi üretim ve kullanım aşamalarında sanayiye teknik destek ve iş gücü yetiştirmeyi hedefliyor. İnşaat Teknolojisi Programı laboratuvarında bulunan 33 farklı cihaz/makine ile 100 den fazla deney yapılarak ve araştırma-danışmanlık hizmetleri de verilmeye devam ediliyor.