Güzel Sanatlar Fakültesinde Sınav Heyecanı

24.08.2016

ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılı özel yetenek sınavları bugün Grafik Bölümü sınavı ile başladı.

YGS puanlarının herhangi birinden 170 ve üzeri puan almış olan tüm lise mezunu adaylarının başvuru yapabildiği Güzel Sanatlar Fakültesinin Grafik Tasarımı Bölümüne bu yıl 249, Resim Bölümü’ne 224, Heykel Bölümü’ne 98 olmak üzere toplamda 571 kişi başvuru yaptı.

İki oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan sınavlarda adayların gözlem, kompozisyon, yorumlama, form bilgisi gibi niteliklerini ölçen çizim çalışması yaptırılıyor. Bu aşamada adayların kompozisyon, oran, form, hareket bilgisi ve çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacak. İkinci aşamada ise tasarım, algılama, yorumlama becerileri ve imgelem güçlerini ölçen çizim çalışması yaptırılıp adayların tasarım bilgileri, algılama ve gözlem becerileri, soruyu anlama ve yorumlama, kompozisyon, oran, form, çizgi karakteri gibi nitelikleri göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılacak.

Adayların başarılı olabilmeleri için her iki sınavdan aldıkları puan ortalamasının 60 ve üzeri olması gerekiyor. Başarılı olan adaylardan Grafik Bölümüne 40, Resim Bölümüne 20 ve Heykel Bölümüne 15 öğrenci kabul edilecek. Bugün Grafik Bölümü ile başlayan özel yetenek sınavları 25 Ağustos Resim Bölümü sınavı ile devam edip 26 Ağustos’ta Heykel Bölümü sınavı ile sona erecek.