ODÜ Okul Öncesi Eğitim Merkezinin İnşaat Çalışmaları Başladı

29.07.2016

Ordu Üniversitesi ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. firma sahipleri Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz arasında imzalanan protokol çerçevesinde Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde hayata geçirilecek olan ODÜ Okul Öncesi Eğitim Merkezi binasının inşaat çalışmaları başladı.

Yaklaşık bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan Okul Öncesi Eğitim Merkezi; çocukların sosyal, bedensel, bilişsel alanlarda gelişimlerine yardımcı olmak ve çocukları ilköğretime hazırlamayı amaçlıyor. Binanın teknik donanımları hakkında bilgi veren Ordu Üniversitesi Yapı ve Teknik Daire Başkanı Recep Arslan, “ Her türlü mimari detayın düşünüldüğü Okul Öncesi Eğitim Merkezi 6 adet grup odası, 2 adet dinlenme odası, 40 kişilik yemekhane, mutfak, müzik ve drama odası, açık ve kapalı oyun alanları, bireysel görüşme odaları, bale ve spor salonu, revir ve idari birimler için kapalı alanlardan oluşmaktadır” dedi.

Ordu Üniversitesi olarak hem akademik hem de fiziksel olarak büyük ilerlemeler gösterdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Okul öncesi dönemi çocukların yaşamları boyunca alacakları eğitimlerden çok daha önemlidir. Yapımına başlanan Okul Öncesi Eğitim Merkezimiz çocukların yaşam becerileri ile birlikte deneyimlerini de zenginleştirmeyi hedeflemektedir. Bizler nitelikli nesiller yetiştirmeye azami önem gösteriyoruz. Çocuklarımız yani yarınlarımız, bizim en kıymetli hazinelerimizdir. Çocuk yetiştirmek, eğitmek, onlara şekil vermek çok önemli bir uğraştır. Bu uğraşı en donanımlı ve nitelikli binalarda işinin ehli olanlarla yapacağız. Okul Öncesi Eğitim Merkezimizin şimdiden bütün Ordu’ya hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.