Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Sınav Heyecanı

25.07.2016

ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılı özel yetenek sınavı Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yoğun katılımıyla bugün başladı.

YGS puanlarının herhangi birinden 150 ve üzeri adayların başvuruda bulunabildiği Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin Müzik Bölümü’ne bu yıl 328, Türk Müziği Bölümü’ ne 139 kişi olmak üzere toplamda 467 kişi başvuruda bulundu. Bununla birlikte Afganistan, Somali, Azerbaycan, Irak, Suriye, Mısır, Türkmenistan ve Ürdün’den gelen 22 kişi Türk Müziği Bölümü’ne başvuru yaptı.

Üç gün sürecek olan özel yetenek sınavı iki aşamalı olarak gerçekleştiriliyor. İlk aşamada öğrencilerin çift ses, üç ses, ezgi ile ritimden oluşan işitme ve algılama yetenekleri değerlendirilirken ikinci aşamada adayların söyleme ve çalma becerileri dikkate alınıyor.

Adaylar tarafından yapılacak olan herhangi bir itiraza istinaden kamera ile kayıt altına alınan seçme sınavlarının ardından yapılacak değerlendirme sonucunda öğrencilerin yetenek sınavı puanları belirlenecek.  Birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplamda 60 kişilik kontenjanı bulunan Müzik Bölümü’nde 60 ve üzeri not alanların, 40 kişilik kontenjan açılan Türk Müziği Bölümü’nde ise 70 ve üzeri not alanların yerleştirme puanları hesaplandıktan sonra kazananlar Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi web sayfasında ilan edilecek.