ODÜ BAP Desteğini Her Geçen Yıl Artırıyor

30.06.2016

Kurulduğu yıldan bu yana kapasitesini artırarak çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi’nin desteklediği proje sayısı artmaya devam ediyor.

Sağladı proje destekleri ile Üniversitemizin araştırma kapasitesinin gelişmesi ve iyileşmesini amaçlayan ODÜ BAP, proje bütçelerinin adil ve verimli kullanımını esas alarak farklı birimlerden her seviyedeki araştırmacıya destek vermeyi amaçlıyor. 2016 yılının ilk altı ayının dahil olduğu verilere göre BAP’ın, kurulduğu 2012 yılından bu yana 963 projeye toplam 4 milyon 597 bin 510  TL’lik destek verdiği görülüyor. Sınırlı bütçe kaynaklarını etkin bir şekilde kullanan BAP’ın yıllara göre desteklediği proje sayısı ve toplam bütçesi ise şu şekilde:

2012 yılında 63 proje desteklendi ve toplam bütçe 302  bin 444 TL,

2013 yılında 142 proje desteklendi ve toplam bütçe 1 milyon 144 bin 243 TL,

2014 yılında 190 proje desteklendi ve toplam bütçe 872 bin 687 TL,

2015 yılında 295 proje desteklendi ve toplam bütçe 1 milyon 227 bin 491 TL,

2016 yılının ilk altı ayında toplam 273 proje desteklendi ve toplam bütçe 1 milyon 50 bin 644 TL.

Bununla birlikte birimin 2015 yılında yapılan senato toplantısında değişen yönergesi ile yeni proje tipleri ve desteklerinin önü açıldı. Mevcut araştırma, tez, alt yapı projeleri ve bilimsel etkinlik desteklerine ek olarak araştırmacıların verimliliğini artırmaya yönelik hızlı destek ile Üniversitemizin tanıtımı ve yeni işbirlikleri sağlamanın önünü açacak kapsamı genişletilmiş bilimsel etkinlik düzenleme projelerine başvurular alınıyor. Komisyon üyeleri ve Proje Değerlendirme Gruplarının yenilenmesiyle dinamik yapısının sürdürülmesine özen gösterilen BAP Birimi, başarılı akademik personeli teşvik etmek için farklı destek ve bütçelendirme alternatiflerine olanak sağlıyor.

Ayrıca bir yıldır kullanımda olan e-bap otomasyon sistemindeki yeni düzenleme ve güncellemeler ile proje başvuru, raporlandırma, harcama ve sonuçlandırma işlemleri de daha hızlı, kolay ve verimli bir şekilde yürütülüyor.