BSU’dan Üniversitemize Ziyaret

15.06.2015

Gürcistan Batum Shota Rustaveli Devlet Üniversitesi (BSU) Türkoloji Bölümü öğrencileri Ordu Üniversitesini ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosluğunun organizasyonu ile düzenlenen gezi kapsamında öğrenci ve akademisyenler Üniversitemizi ziyaret etti. Türkoloji Bölümünden 33 öğrenci ve 5 akademisyeni Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Eren karşıladı. Ziyarette iki üniversite arasında protokol imzalanması için gerekli çalışmaların yapılabileceği, Ordu Üniversitesinde Gürcü Dili ve Edebiyatı bölümünün açılabileceği gibi konular konuşuldu. Ardından misafirler Doç. Dr. Abdullah Eren’e kendi üniversitelerinin ve Batum Başkonsolosluğunun hediyelerini takdim etti.

Ordu üniversitesinin misafirperverliği ve sıcak ilgisinden çok memnun kaldıklarını belirten öğrenciler bu sayede Türkçelerini de kullanma ve ilerletme fırsatı yakaladıklarını ifade etti. Öğrenci ve akademisyenlerin ziyaretleri hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.