ODÜ’de Uluslararası Sempozyum: “Kişilik ve Karakter İnşasında Dinin Yeri”

10.06.2016

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından organize edilen “Kişilik ve Karakter İnşasında Dinin Yeri” adlı uluslararası sempozyumun açılış töreni gerçekleştirildi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan törene Vali Vekili Turgut Subaşı, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç, Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ş.Metin Kara, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal,  Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, ODÜ’lü akademisyenler, sempozyumda sunum yapmak için yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcıların yanı sıra çok sayıda Ordulu katıldı.

Yurt içi ve yurt dışından 62 akademisyenin katıldığı ve üç gün sürecek sempozyum Samsun Vezirköprü Vaizi Mustafa Oğuz’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından bir konuşma yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal, sempozyum sürecinde modern gündemin belki de en ciddi sorunlarından birisinin görüşüleceğini belirterek sanal dünyanın gençlerimizin kişilik ve karakter oluşumunda tehlikeli yönlerinin olduğunu ifade etti. Ünal, gençliğin oluşturduğu karakterin kendisinin olduğu kadar ülkenin sağlığı açısından da çok önemli olduğunu vurgulayarak Ordu Üniversitesi olarak gençlerin en iyi şekilde yetişmesine gayret edeceğini söyledi.

Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ş. Metin Kara, ”Ordu Üniversitesinin en genç fakültelerinden birisi olan İlahiyat Fakültesinin eğitim-öğretime başlamasının ikinci yılında bu denli geniş katılımlı olan uluslararası bir sempozyum düzenliyor olması takdire şayandır. Marifet iltifata tabidir. Bu bağlamda Sayın Dekanımızı ve çalışma arkadaşlarını bu özverili çalışma için teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesi inşallah AR-GE çalışmalarıyla, ulusal-uluslararası sempozyumlarla, sosyal etkinliklerle ve toplumun sorunlarına çözüm önerileri geliştirerek Ordunun bilim ve sanat şehri olmasında elinden gelen gayreti gösterecektir.” dedi.

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin yapmış olduğu bu sempozyumdan dolayı tebriklerini ileterek konuşmasına başlayan Ordu Vali Vekili Turgut Subaşı, “Böyle bir sempozyumun Ordu Üniversitemiz tarafından düzenlenmiş olması takdire şayan bir durumdur. Kişilik ve karakter dediğimiz şeyi bireylere özgü hasletler olarak düşünüyoruz. İyi bir insanı topluma nasıl sunarız, bunun çabasını hissediyoruz. Kişilik ve karakter dinle ilgilidir, psikolojiyle, sosyolojiyle, iktisatla, hukukla ilgilidir. Çünkü biz Allah’ın yarattığı eşrefi mahlukat olan insanı incelemeye çalışıyoruz. İnsanı anlamaya, ruh yapısını ve sergilediği davranışları anlamaya çalışıyoruz. Dünyayı imtihan dünyası ve insanları iradeli varlıklar olarak düşündüğümüzde, her insanın farklı özellikleri var. Kişilik özelliklerine baktığımızda yüzde ellisi genetik nedenlerden oluşmakta, yüzde ellisi de çevre, din, aile, etkileşim içerisinde olduğu, ona sunulan değerlerden oluşmaktadır. Hiç şüphesiz ki; ideal ve evrensel değerlerin dinimizde mevcut olduğunu görebiliyoruz. Kişilik ve karakterimizi, kültürümüzü oluşturan en önemli unsur dinimizdir.” dedi.