Rektör Yarılgaç Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nda İncelemelerde Bulundu

02.06.2016

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Üniversitemizin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyarette kendisine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, ziyarette Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ali Aygün ve başkanlık personelleri ile bir toplantı düzenledi.  Toplantıda Merkezi Kütüphanenin “Açık Erişim Sistemi”nin Eğitim Fakültesinde başlayan uygulamaları hakkında bilgi alan Rektör Yarılgaç’a, Merkezi Kütüphanenin gelişimi, planları, hedefleri ve geleceği konusunda yapılan çalışmalarla ilgili raporlar sunuldu. Toplantının ardından Merkez Kütüphanede incelemelerde bulunan Yarılgaç, akademik personelin otomasyon sistemi üzerinden alınmasını talep ettiği yabancı bilgi kaynaklarının en kısa sürede temin edilmesi talimatını verdi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının verdiği hizmetleri, kullanıcısına sunduğu imkanları olumlu karşıladığını ve başta 52. Kütüphane Haftası olmak üzere düzenledikleri etkinlikleri yakından takip ettiğini belirten Rektör Yarılgaç, yakın zamanda Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde temelleri atılacak olan yeni kütüphane hizmet binası ile beraber 7/24 hizmet verecek Merkez Kütüphanenin hayata geçirileceğini müjdeledi.