ODÜ BESYO Performans Laboratuvarıyla Türkiye’de Sayılı Üniversiteler Arasında

20.05.2016

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu’nun ziyaret ederek BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Alparslan İnce ile bir araya geldi.

Yapılan ziyarette Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun dersliklerini, spor salonunu, fitness salonu ve performans laboratuvarını inceleyen Rektör Yarılgaç, Yüksekokulun gelişimi ve son durumu hakkında bilgiler aldı.

İçerisinde son derece modern cihazlar bulunan ve aylık ortalama 150-200 kişi arasında akademik, idari personel ve öğrencilere hizmet veren fitness salonunda konusunda uzman hocalar eşliğinde kardiyo, fitness ve ağırlıklı kuvvet çalışmaları yapılıyor.

Hem Türkiye hem de Karadeniz Bölgesi‘ndeki en gelişmiş laboratuvarlardan bir tanesi olan ve Avrupa standartlarında modern olarak tasarlanan Performans Laboratuvarında; test ve ölçümler yapan son teknoloji 18 farklı cihaz bulunuyor. Bu cihazlarla sporculara izokinetik kas kuvveti ölçümü, izokinetik denge ölçümü,  vücut analiz ölçümü, oksijen kapasitesi ölçümü, aerobik ve anaerobik güç ölçümü ile çoklu reaksiyon ölçümü gibi birçok ölçümler de yapılabiliyor. Bunların yanı sıra performans laboratuvarında bulunan cihazlar ile yapılan test ve ölçümler BESYO öğretim üyelerinin bilimsel ve akademik çalışmalarına katkı sağlıyor.

Performans laboratuvarının Türkiye’deki sayılı laboratuvarlar arasında yer almasından memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Yarılgaç, “ Çağın gereklerine uygun ve son sistem cihazlarla donatılmış performans laboratuvarına 2016 yılı içerisinde yeni performans test ve ölçüm cihazları eklenecek. Bu kapsamda daha genişletilmiş bir laboratuvar elde edilerek burada verilen hizmet daha da artırılacak. Zaten bizim de amacımız Ordu Üniversitesini her alanda en üst seviyelere çıkarmak. Çalışmalarımızı da bu amaç doğrultusunda hız kesmeden sürdürüyoruz. Üniversitemizin bünyesindeki bütün birimlerimiz için bu tarz çalışmaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.