E-Posta İletişim Telefon Rehberi Önemli Linkler BİDB Servis

Aşçılık Bölümü Öğrencilerinden Kepçe Devir Teslimi Töreni

  
17.05.2016

Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından “Kepçe Devir Teslim Töreni” düzenlendi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda yapılan törene Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, SBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç, Aşçılık Programı bu yıl ilk mezunlarını vereceği için heyecan duyduklarını ifade etti. Konuşmasında aşçılığın tarihinden bahseden Kulaç,“ Toplumlar beslenme konusunda farklı mutfak kültürleri geliştirmiştir. Türk mutfağı da dünyanın en lezzetli mutfakları arasındadır. Yiyecek ve içecekleri mutfakta hazırlayan, pişiren, tat veren kişiler de aşçılardır. Aşçılık bir sanattır. Sanat olduğu kadar da kaliteli malzemeyi seçme, hazırlama, pişirme, sunma gibi uzmanlık gerektirmektedir. Okulumuzun aşçılık programındaki öğrencileri de temel olarak bu fonksiyonları öğrenmek üzere eğitim öğrenim görüyorlar. Üniversitelerde aşçılık eğitimi çok eski olmamakla birlikte son yıllarda çok fazla önem arz etmeye başlamıştır. Özellikle turizm sektöründe, konusunda uzman nitelikli aşçılar tercih edilmekte. Aşçılık programları da sektördeki ihtiyaçları karşılamak ve kalifiye eleman yetiştirmek için gittikçe yaygınlaşıyor.” dedi.

Özellikle ara eleman yetiştirme konusunda meslek yüksekokullarının belli bir görevi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “ Turizm sektöründeki eleman ihtiyacının artmasıyla meslek yüksekokullarına olan talep de çoğalıyor. Ordu’da turizm ile ilgili kayda değer gelişmeler mevcut. Bu gelişmelerle birlikte nitelikli eleman ihtiyacı da artmakta. Biz de Üniversite olarak öğrencilerimizin eğitim gördükleri bölümlerde gerekli çalışmaları yaparak hem öğrencilerimizin hem de turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlıyoruz. Sektörde önemli bir yere sahip olan aşçılıkta kendinizi mutfağa hapsedilmiş olarak değil de bu mesleği bir sanat olarak gördüğünüzde çok güzel işler ortaya çıkaracağınızı umuyorum. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programının ilk mezunları olma özelliğini taşıyan öğrencilerimizi kutluyor, hem yöresel hem de genel olarak damak zevkine hitap edecek lezzetleri de kendilerinden bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Aşçılık Programından mezun olacak öğrenciler tarafından birinci sınıf öğrencilerine kepçe devir teslimi yapıldı ve aşçılık andı okundu.

Tören, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın aşçılık programı birincisi Tuğba Yakar’a, Prof. Dr. Fikri Balta’nın program ikincisi Koray Bozkıl’a ve Prof. Dr. Tevfik Noyan’nın program üçüncüsü Yonca Başoğlu’na plaket vermesi ile sona erdi.

ODÜ Basın 

  

  



T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Altınordu / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı