Müzik Kulübünden Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Konseri

06.05.2016

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına Bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Müzik Kulübü Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Ahmet Serdar Yener ve kulüp öğrencileri tarafından “THM – TSM Solistler Geçidi” adlı konser düzenlendi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Konsere Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, MSSF Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Okan Sağlambilen ve Yrd. Doç. Deniz Aydar, ODÜ’lü akademisyenler, öğrenciler katıldı.

Konserin ilk bölümünde Araş. Gör. Ahmet Serdar Yener tarafından hazırlanan koro; Sivas yöresinden “Hacel Ovası”, Eskişehir yöresinden “Bu Dağlarda Bağ Olmaz”, Erzincan yöresinden “Her Sabah Her Seher”, Kırklareli yöresinden “Uzun Kavak Ne Gidersin Engine”, Kırşehir yöresinden “Geleli Gülmedim Ben Bu Cihana” ve “Kula da Sevdiğim Kula”,Orta Anadolu yöresinden “Şafak Söktü Yine Sunam Uyanmaz”, Kütahya yöresinden “Ah İstanbul”, Kayseri yöresinden “Erkilet Güzeli”, Giresun yöresinden “Kömürlük Dağı” ve Samsun yöresinden “Sular Durulur Derler” adlı Türk halk müziğinden eserler seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde ise Öğr. Gör. Ercan Durmaz'ın hazırladığı ve enstrümanıyla eşliktiği koro Türk sanat müziğinden; “Artık Yeşerecek Bir Dalım Yok”, Mevsimler Yas Tutup Çöller Ağlasın”, “Seneler Geçti Üstümden”, Aşk Kapını Çalar Bir Gün”, Gölgesinde Mevsimler Boyu Oturduğumuz”, “Aşk Ne Zaman Kalbe Girer”, “İnleyen Nağmeler”, Saymadım Kaç Yıl Oldu”, Yemenimde Hare Var”, Rüya Gibi Her Hatıra” ve “Beyoğlu’nda Gezersin” adlı parçalar seslendirildi.

Öğrenciler tarafından solo olarak seslendirilen parçalar salondaki izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.