ODÜ Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları Özel Sporcuları Bir Araya Getirdi

06.05.2016

"Ordu Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları", Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Ordu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlendi.

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri sosyal hayata katmayı hedefleyen Ordu Üniversitesi Özel Bölge Oyunları 186 özel partner ve sporcu, 100 eğitmen ve idareci ile 150 gönüllünün katılımıyla Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Ordu Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, ODÜ’lü akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

Kuruluşunun 10. yılını kutlayan Ordu Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ve Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan gönüllü öğrencilerin destek verdiği “Özel olimpiyatlar Bölge Oyunları” saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan halkoyunları gösterisi ile başladı. Oyunlar, Karadeniz Bölgesi'ndeki 9 ilden gelen 19 farklı okulu bir araya getirdi. Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra uzman hekimler ve Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından sağlıklı sporcu taramaları da gerçekleştirildi. Özel sporcuları antrenman, müsabaka ve sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nın ilk gününde; sporcuların seviye belirme yarışmaları ve sağlık taramaları, ikinci gününde ise yüzme, karma futbol, karma basketbol ve masa tenisi branşlarında yarışmalar düzenlendi.

Genç sporcuların ve yaşıtı partnerlerinin yoğun ilgisine sahne olan oyunlarda aynı zamanda nefes kesen mücadeleler ve duygusal anlar da yaşandı. Katılan tüm sporcular madalya heyecanını yaşayarak evlerine döndü.

“Sporun Birleştirici Gücüyle Özel Çocuklarımızı Hayata Katıyoruz”

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek oyunların açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de 33 yıldır, özel eğitime ihtiyaç duyan bireyleri topluma kazandırmak için çalıştıklarını vurguladı. Civelek, “Sporun birleştirici gücünden yararlanarak özel çocuklarımızı yaşıtlarıyla kaynaştırmayı hedefliyoruz. Özel sporcu yeminimizde belirttiğimiz gibi amacımız, bu çocuklarımıza kazanma şansı vermek, kazanmasalar bile gösterdikleri çabalarında onların yanında olmak. Bu özel çocuklarımız, kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese gösteriyorlar. ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte’ sloganıyla her geçen gün bu aileyi biraz daha büyütüyoruz.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “İlimizde yapılan spor faaliyetleri, ilimizin tanıtılması ve spor etkinliklerinin devamlılığı için çok önemlidir. Bugün burada gerçekleştirilen organizasyon, engelli sporcuların spor faaliyetlerinde ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Engelliler bize Allah’ın bir emanetidir ve bizde bu emanete en güzel şekilde sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta ise “Üniversitemiz kurulduğu ilk günden bu yana sadece akademik anlamda gelişmeyi değil bulunduğu bölgenin sosyal ve kültürel gelişimini de daima ön planda tutmuştur. Bu çerçevede bugün özel sporcularımızın toplumla kaynaştığı, beraber spor yaparak sosyal hayata dahil olduğu bu olimpiyat oyunlarının Üniversitemiz tesislerinde hocalarımız ve gönüllü öğrencilerimizin destekleriyle hayata geçirilmesi bizim için çok anlamlı ve değerli” ifadelerini kullandı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri spor yoluyla diğer bireylerle bir araya getirerek sosyal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla düzenlediği etkinliklerin üçüncüsünü de başarıyla tamamlanmış oldu.