Anadolu Spinal Toplantıları'nın 3’üncüsü ODÜ’de Yapıldı

04.05.2016

Türk Nöroşirürji Derneği, Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubunun düzenlediği, Anadolu Spinal Toplantıları’nın üçüncüsü Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ordu Belde Otel’de gerçekleştirilen, “Aklıma Takılan Sorular” başlıklı sempozyumun açılış konuşmasını ODÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. H. Serdar Işık yaptı. Işık, “Henüz 6 yaşında çok genç bir klinik olmamıza rağmen, TND’nin bir organizasyonunda ikinci kez ev sahipliği yapıyor olmaktan onur duyuyoruz. Ordu’da bugün 12 farklı Üniversitenden 20’den fazla hocamızı ve 60’a yakın katılımcıyı ağırlıyoruz. Farklı bir formatta, bilimsel açıdan çok başarılı bir toplantı olacağını umuyoruz. Başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Fikri Balta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İki oturum halinde yapılan sempozyumda “Torakolomber Travmalar ve Lomber Dar Kanal’da hangi hastaları ameliyat etmeliyiz?”, “Hangi hastalarda konservatif davranmalıyız?”, “Nöroşirürji’de Revizyon Cerrahisi ve Etik Cerrahi İlkeleri”  başlıklı konularda sunumlar ve tartışmalar yapıldı. Toplantı sonunda, TNDer Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu Başkanı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu yaptığı kapanış konuşmasında “Gerek sosyal gerekse bilimsel açıdan kusursuz bir program yaşadık. Başta ODU Tıp Nöroşirürji Anabilim Dalı başkanı Doç. Dr. H. Serdar Işık ve ekibi olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.