Güzel Sanatlar Fakültesi Tarafından Belgesel Film Günleri Düzenlendi

29.04.2016

Ordu Üniversitesi’nin “10. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri” çerçevesinde Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Belgesel Film Günleri” düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, GSF Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, ODÜ’lü akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen” Belgesel Film Günleri” açılışında konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, “Bu ilk etkinliğin bir geleneğe dönüşmesini amaçlıyoruz. Belgesel alanında emek veren yönetmen, yapımcı ve akademisyenlerden oluşan değerli misafirlerimizi üniversitemizde öğrencilerimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu ilk etkinliğimize belgesel yapımlarıyla katkı sağlayan bütün yönetmenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

İki gün süren etkinliğin birinci gününde; Yrd. Doç. Dr. Berrin Avcı ‘nın”‘Nağıl Neneleri”, Hüsniye Vural Okur’un “Biz Dünyaya Sığmadık”, Zeynep Keçeciler ve Özgün Erdem’in “Çanak Çömlek Patladı – Somali” ve Caner Kaya’nın “Heykeltıraş”,  adlı belgesel filmlerinin gösterimi yapıldı.

İkinci gün ise Suat Tekiner’in “Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü”; Özkan Öz, Orhan Yaşar Terlemez, Zeki Akın’ın “Zembilimde Üç Çınar”; Prof. Halim Esen’in “Bilim İnsanları, Tosun Terzioğlu”; Ece Soydam’ın “Ayı ve İnsan, Bitmeyen Çatışma”; Pınar Nadide Okan’ın “Daha Güzel Bir Hayat” adlı belgesel filmleri izlendi.

Gösterimleri yapılan belgesel filmler ve gerçekleştirilen söyleşiler, ODÜ’lü öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Etkinliğin ardından katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.