ODÜ’lü Gençler Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevirdi

27.04.2016

18 Nisan’da başlayan Ordu Üniversitesi 9. Spor Şenlikleri kapsamında sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlendi.

Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ’lü akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.   Bisiklet turunda yaklaşık 70 bisikletli, sağlıklı yaşam ve obeziteye karşı farkındalık oluşturmak için pedal çevirdi.

Üniversitemizde bu tür aktivitelerin yapılmasından mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, “Sportif aktivitelere fırsat bulamayan günümüz insanı daha az hareket etmekte, bu da insanın yaşam kalitesini olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak sporla mümkündür. Spor özveri ve sabır gerektiren bir uğraştır. Bu özveri, kişiye yaşam kalitesi ve sağlık olarak döner. Bizler bu bilinçle spora ve sporcuya kurumsal anlamda her zaman destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan etkinlik hakkında düşüncelerini dile getiren ODÜ’lü gençler, “Üniversitemizin bizler için organize ettiği sportif faaliyetlerden çok memnunuz. Bu faaliyetlerle hem sınav stresimizi atıyor hem de arkadaşlarımızla ortak faaliyetlerde bulunmanın heyecanını yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

6 Mayıs’a kadar devam edecek olan spor şenliklerinde öğrenciler; voleybol, futbol, basketbol, masa tenisi ve bilek güreşi karşılaşmalarında dostluk ve kardeşlik anlayışıyla rekabet ediyor.