ODÜ’lü Öğrencilerden Sosyal Sorumluluk Projeleri

25.04.2016

Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ohtamış İlköğretim ve Ortaokul öğrencilerine sürpriz yaptı.

Sosyal sorumluluk etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan projede Ulubey’de bulunan Ohtamış ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap hediye etti. Bununla birlikte öğrencilerle t-shirt boyaması yapıldı, pamuk şeker dağıtıldı ve canlı müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Öğrencileriyle gurur duyduğunu söyleyen Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Anıl Kaan Uçar, projeye imza atan öğrencilerine teşekkür etti. Diğer yandan yapılan projeden mutlu olduğunu ifade eden Ohtamış Ortaokulu Müdürü Fahrettin Özdemir, “ Bu tür okullarda böyle etkinliklere şahit olmak zor, ama yüksekokul öğrencilerinin bu projeyi okulumuzda gerçekleştirmesi bizleri ve okul öğrencilerimizi çok mutlu etti. Gazetecilik ve Habercilik bölümü öğrencilerine teşekkür ederim.” dedi.

Yeni Bir Kütüphane ve LÖSEV’e Yardım İçin Sahilde Kermes açtılar

Ulubey’deki bir ilkokula kütüphane açmak ve LÖSEV’e bağış yapmak için Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik bölümü öğrencileri sosyal sorumluluk kapsamında sahilde kermes açtı.

Ordu sahil yolunda açılan kermeste, öğrencilerin kendi elleriyle yaptığı ürünler satıldı. Vatandaşların beğenisine sunulan ürünler, kermesi ziyaret edenlerden tam not aldı. Proje kapsamında açıklama yapan öğrenciler, “Kermeste bulunan tüm ürünleri arkadaşlarımızla yardımlaşarak kendimiz yaptık. Bu projedeki amacımız, elde ettiğimiz gelirin yarısını LÖSEV’e  bağışlamak, diğer yarısını da Ulubey’de bulunan ilkokula açacağımız kütüphane için kullanmak. Kermesimizdeki ürünler büyük beğeni aldı tabi bu da bizi mutlu etti. Bu konuda bize bağışta bulunan herkese çok teşekkür ederiz.” dedi.