ODÜ 2017 Proje Çalışmalarına Rektörlük Hizmet Binası ile Başladı

19.04.2016

2017 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan bina yapım projelerini ve kamulaştırılarak Ordu Üniversitesinin kullanımına açılan alanları Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yerinde inceledi.

Kurulduğu yılından itibaren başarı basamaklarını hızla çıkan Ordu Üniversitesi, son yıllarda gerçekleştirdiği akademik çalışmalar ve kamulaştırma çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Cumhuriyet Yerleşkesi’ni arsa alımı yaparak genişleten, araziler üzerinde yer tespiti yapan ve bu alanlara inşa ettiği binalarla öğrencilerine daha kaliteli bir eğitim sunmayı amaçlayan ODÜ, 2017 yılında yapacağı proje çalışmalarına şimdiden başladı.

Projelerde; rektörlük hizmet binası, öğrenci yurtları, fakülte ve yüksekokul binaları, sosyal tesis alanları, peyzaj çalışmaları, üniversite personeline yönelik sosyal ve sportif alanlar yer alıyor. Yürütülen çalışmaları görmek için yerinde incelemeler yapan Rektör Yarılgaç’a Genel Sekreter Metin Karakuş ve Yapı İşleri Daire Başkanı Recep Arslan eşlik etti. İnceleme sonucunda yapılacak olan projelerin ilk etapta yer tespiti gerçekleştirildi.

Çalışmaların ilk kısmında yapılması planlanan ve 12 bin metrekare kapalı alana sahip rektörlük hizmet binasının mimarisi, tüm idari birimlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlandı. Peyzaj çalışmalarına kadar hazır olan proje hayata geçirilirken doğanın ve yeşil alanın korunmasına azami ölçüde dikkat edilecek.

İncelemeler sırasında projelerle ilgili bilgi veren Rektör Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi yönetimi olarak amaçlarımızdan biri Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu alanları tespit ederek sorunları ortadan kaldırmak. Üniversite denildiğinde akla sadece eğitim amaçlı binalar ve akademisyenler gelmesin. Akademik birimlerin yanında bir de idari birimlerimiz var. Biz şimdiye kadar işin akademik birimler kısmına ağırlık verdik. Eğitim kalitemizin yükselmesi için çaba sarf ettik ve bunu da başardığımızı çok rahat söyleyebiliriz. Şimdi ise sıra idari birimlere geldi. İnşallah Türkiye’de örnek bir kampüs haline getirdiğimiz bu güzel Yerleşkemizi yeni binalar ve alanlarla çok daha güzel noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.