ODÜ’de Çok Sesli Koro Solo Orkestra Konseri Büyük Beğeni Topladı

16.04.2015

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından “Çok Sesli Koro Solo Orkestra Konseri” düzenlendi.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener,Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Kulaç, ODÜ’lü akademisyenler ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü müzisyenlerin eserlerinin seslendirildiği konserin koro şefliğini Yrd Doç. Dr. Köksal Apaydınlı, Orkestra şefliğini Öğr. Gör. Adem Kılıç üstlendi.

Konserin ilk bölümünde sololarda, Johan SebastianBach’ın Re Minör Partita (Allmande), Francesco Durante’nin Vergin Tutto Amor, Heitor Villa Lobos’un Choros No.1, Giacomo Puccın’nın E Lucevan Le Stelle (Tosca Operası’ından), müziğini Galib Memedov’un, düzenlemesini Aytekin Albuz’un yaptığı “La Den Brenne (Galib’in Şarkısı)”, müziğini Hammamizade İsmail Dede Efendi’nin düzenlemesini İzzet Yücetoker’in yaptığı “Yine Bir Gülnihal” adlı eserler MSSF öğrencileri tarafından başarıyla seslendirildi.

İkinci bölümde ise yine sololarda Johan Sebastian’ın Sol Majör Air, John Stanley’in Re Minör Voluntary Op 5 No. 8 (Allegro), Georce Bızet’in Toredor Song (VotreToast), Isaac Albenız’ın Suite Espanola Asturias (Op 47 No. 5) adlı eserleri seslendirildi. Solo bölümlerde piyano, klasik gitar ve keman enstrümanlarıyla dünyaca ünlü klasik müzikleri çalan öğrenciler yeteneklerini ortaya koydular.

Ardından MSSF 3. ve 4. sınıf korosu tarafından seslendirilen Leon hard Lechner’in “Sen Emanet Kal Tanrı’ya”, koro düzenlemesi Ali Sevgi’ye ait olan Laçin, Adnan Atalay’ın “Bahar Türküsü”, koro düzenlemesi A. Muhp’e ait olan “Bilmem Şu Feleğin”, Brezilya Halk Şarkısı Sambalele, Andrew Lloyd Webber’in düzenlemesini Barrie Carson’un yaptığı “The Phantom Of The Opera” ve Gluseppe Verdi’nin “Libiamo Ne’liti Calici (La Traviata Operası’ndan)” eserler salondaki seyircilere keyifli dakikalar yaşattı.

İzleyenlerin tam not verdiği konserde Müzik ve Sahne Sanatları akademisyen ve öğrencileri gösterdikleri üstün performanslarıyla tüm salon tarafından ayakta alkışlandı.

Konser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan'ın orkastra şefi Yrd Doç. Dr. Köksal Apaydınlı'ya çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.