Çukurovalı Üreticiler Ziraat Fakültesini Ziyaret Etti

08.04.2016

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri mezunu olan ve Murt Tarımsal Danışmanlık Merkezi adıyla Adana’da faaliyetlerini yürüten şirketin yöneticisi Ziraat mühendisi Fahri Cem Uz, 53 kişilik çiftçi grubuyla birlikte Üniversitemiz Ziraat Fakültesini ziyaret etti.

Ziraat Fakültesi Çotanak Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Dekan yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede ve Yrd. Doç. Dr. Faruk Akyazı, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri akademik personelleri ve öğrencileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara gerçekleştirdi. Ardından ikinci konuşmayı Dekan Prof. Dr. Tonkaz yaptı. Yapılan konuşmalarda üreticilere hitaben tarımın önemi konusunda bilgiler sunuldu.

Toplantıda kısa bir sunum ve değerlendirme yapan Fahri Cem Uz, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.  Uz sunumunda, bazı mukayeseler ve değerlendirmeler yaparak Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinin tarımsal eğitim-öğretimde çok önemli bir yerinin olduğunu ve kendisinin de buranın mezunu olarak özel sektörde başarılı işler yaptığından bahsetti.  Uz ayrıca, yöneticisi olduğu şirketlerinde 21 ziraat mühendisinin görev yaptığını, mezun olacak öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini bir an önce Türk tarımına kazandırmaları gerektiğini, öğrencilerin edindikleri bilgi ve becerilere güvenmeleri gerektiğini vurguladı.

Konuk üreticilerin, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin bilgi alışverişinde bulunduğu toplantıda üreticiler söz alarak zirai konularda sorunlarını ve düşüncelerini dile getirdiler. Üreticilerin soruları öğretim üyeleri tarafından teker teker cevaplandırıldı. Üniversitemizden memnuniyetle ayrılan üreticiler bölge gezisi yapmak üzere Trabzon’a uğurlandı.