Rol Model Olarak Mehmet Akif Ersoy Paneli Düzenlendi

06.04.2016

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından “Rol Model Olarak Mehmet Akif Ersoy” konulu panel düzenlendi. Ziraat Fakültesi Başak Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal, ODÜ’lü akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Ünal’ın oturum başkanlığında yapılan panelde konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Orhan İyibilgin "Çağın Çocuğu Olarak Mehmet Akif’in Kur’anı Yorumlama Biçimi",Yrd. Doç. Dr. Ahmet Dağlı "Mehmet Akif’in Zihninde Millet, Ümmet Algısı Asım Figürü" ve Dr. Güldane Gündüzöz "Alim Sorumluluğu Mehmet Akif’in Hutbeleri"konuları ile yer aldılar.

Panelde Mehmet Akif’in Sebilü’r-Reşat dergisinde yayımlanan mensur ve manzum tefsirleri ile ona atfedilen Kur’an meali hakkında bilgi verildi. Mehmet Akif’in zihninde millet, ümmet algısı ve Asım figürü, onun temsil ettiği örnek genç ve gençlik anlatıldı. Çağına ışık tutan Akif’in alim sorumluluğunda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde vermiş olduğu vaaz ve hutbelerinin tanıtımıyla biten panel salondaki izleyicilerin beğenisi kazandı. Mehmet Akif Ersoy’un çeşitli yönleriyle tanınarak günümüz gençliğine yol göstermesine katkıda bulunan panelin sonunda, izleyiciler tarafından konuşmacılara yöneltilen sorular cevaplandı.

İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un değişik yönlerinin ele alındığı paneli dinlemekten büyük haz duyguğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Balta programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve konuşmacılara teşekkür etti. Program Prof. Dr. Fikri Balta’nın  oturum başkanı ve panelistlere katılım belgesi takdim etmesi ve öğrencilere hediye vermesi ile son buldu.