Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi Binalarının Temelleri Atılıyor

05.04.2016

ODÜ Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapım maliyetlerini üstlenen, Onur İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sahiplerinden işadamı İhsan Çetinceviz ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmelerde Rektör Yarılgaç’a Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanı Recep Arslan’da eşlik etti.

Yaklaşık 5047 metrekare kapalı alana sahip olması planlanan ODÜ Merkezi Kütüphane ile 1450 metrekare kapalı alana sahip olması planlanan Okul Öncesi Eğitim Merkezi projelerinin bir ay içerisinde temelleri atılacak.

Her İki Proje Yeniden Gözden Geçirilerek Daha Kullanışlı Hale Getirildi

İki kat olarak planlanan ve dijital kütüphane, güncel süreli yayınlar, sergi alanı fuaye alanı, sinema salonu, kafeterya, okuma salonları, nadir eserler bölümü ile grup ve bireysel çalışma salonlarından oluşacak olan merkezi kütüphane 24 saat tüm öğrenci, akademisyen ve idari personele açık olacak ayrıca öğrenciler için dinlenme alanları da bulunacak.

Çocukların sosyal, bedensel, bilişsel alanlarda gelişimlerine yardımcı olmak ve çocukları ilköğretime hazırlamak amacıyla hizmet verecek Okul Öncesi Eğitim Merkezi içerisinde; grup odaları, gözlem odaları, sergi ve fuaye alanı, yemekhane, dinlenme odaları, oyun odaları, sanat atölyeleri ile bireysel görüşme odaları yer alacak. Bahçe düzenlemeleri kapsamında ise çocukların tarımsal ürün yetiştirebilecekleri hobi bahçesi, hayvanat bahçesi, oyun alanı, oyun parkı, kum havuzu, dinlenme alanları, satranç köşesi de çocukların hizmetine sunulacak.

Ayrıca çağın gereklerine uygun olarak tasarlanmış her iki proje ilgili mimarlar tarafından tekrar gözden geçirilerek daha kullanışlı hale getirildi.

Çetinceviz ve beraberindekilere projelere gösterdikleri destek için teşekkür eden Rektör Yarılgaç,  “Ordu Üniversitesi olarak hem akademik hem de fiziksel gelişim sürecinde büyük ilerlemeler gösterdik ve göstermeyi sürdürüyoruz. Bir ay içerisinde temelleri atılacak olan iki proje Üniversitemizin büyüme yolundaki hedeflerine her geçen gün bizi biraz daha yaklaştırıyor. Çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için son derece önemli olan Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin Üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.