Üniversitelerarası Halk Oyunları Şenliği ve Yarışmasının İlk Etabı Tamamlandı

02.04.2016

Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonunun organize ettiği, Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışmaları yoğun katılımla ilk etabı tamamlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başyalan ve 25 üniversiteden yaklaşık 800 öğrenci ve antrenörün bulunduğu programa Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, MSSF Dekanı Prof. Sabri Yener, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Türkiye Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal katıldı. ODÜ'lü akademik ve idari personeli ile öğrencilerin de katıldığı yarışmalar Ordu halkından da yoğun ilgi gördü.

Yarışmaların açılış konuşmasını yapan Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal, "Özellikle son zamanlarda ülkemizin yaşadığı terör olaylarını kınıyorum. Gerçekleştirdiğimiz her etkinliğin birlik ve beraberliğimizin daha da kuvvetlenmesine vesile olduğu inancındayım. Halk oyunları yarışmasında tüm ekiplere ve öğrencilere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından kürsüye çıkan Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, "İlimizde gerçekleştirilen bu güzel organizasyonun heyecanı içerisindeyim. Halk dansları bizim kültürümüzü yansıtan çok önemli bir değerdir. Ülkemizin birbirinden güzel yörelerinden birbirinden özel oyunlar izleyeceğiz. Yarışmaların dostluk ve kardeşlik havasında geçmesi dileğiyle tüm yarışmacılara başarılar diliyorum" dedi.

Teröre Karşı Sevgi Çemberi

Organizasyona ev sahipliği yapan Ordu Üniversitesi adına bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, "Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışmaları'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 10. kuruluş yılını kutlayan Ordu Üniversitesi için ayrıca çok daha anlamlı bir organizasyon oldu. Halk oyunu icraları ister eğlence ister eğitim amaçlı olsun insanın coşku, sevinç, özgüven, kendilerini ifade edebilme ve beğenilme arzularını dile getiren bedensel bir ifade biçimidir. Geçmişten geleceğe taşıdığımız kültür mirası, hoşgörü, bir arada yaşama inancı ve sarsılmaz birlikteliğimizi bozmaya yönelik şiddet ve terör olaylarına en büyük cevabımız sizlerin oluşturduğu sevgi çemberi olacaktır. Yoğun emek ve çabanın sonucunda oluşan bu gösterilerin centilmence geçmesini diliyor, tüm üniversitelere başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Farklı yörelerin halk oyunlarının sahnelendiği yarışma, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. İlk etapta diğer stilize dal yarışmasında Aydın, Edirne, Kafkas, Balıkesir, Silifke, Konya, Kütahya yöreleri oyunları sergilendi. Trakya Ünivesitesinin birinci, Karabük Üniversitesinin ikinci, Boğaziçi Üniversitesinin üçüncü olduğu yarışmada Kars Kafkas ve Balıkesir Üniversiteleri kendi dallarında finalist oldular.

Horonlar stilize dal yarışmasında Ordu, Trabzon ve Artvin yöresi oyunları sergilendi. Bu yarışmasa derece yapan üniversiteler arasında Karabük Üniversitesi birinci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ikinci, Bülent Ecevit Üniversitesi üçüncü oldu. Ordu ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversiteleri ise yine kendi dallarında finalist olup Antalya'da yapılacak olan büyük final yarışmasına katılmaya hak kazanmış oldular.

Yarışma, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Türkiye Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal ve diğer protokol üyelerinin dereceye giren ekiplere kupa ve madalyalarını vermesiyle sona erdi.