ODÜ ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ortak Projeler Geliştirecek

25.03.2016

10. kuruluş yılını kutlayan Ordu Üniversitesinde düzenlenen Tiyatro konulu panele konuk olan Devlet Tiyatro Sanatçıları Hakan Meriçliler, Murat Demirbaş ve Onur Erbilen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğr. Gör. Dr. V. Yasin Akyüz sanatçılara eşlik etti.

Ordu’yu çok beğendiklerini belirten sanatçılar, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinin büyük beğeni toplayan “Keşanlı Ali Destanı” adlı tiyatro içinde öğrencileri tebrik ettiklerini ilettiler. Tiyatronun Ordu için ayrı bir yeri olduğunu faaliyetlerini 60 yıldır aralıksız sürdüren Ordu Devlet Tiyatrosunun da kendileri için ayrı bir yere ve öneme sahip olduğunu belirttiler. Keyifli bir sohbet havasında geçen ziyarette sanatçı Hakan Meriçliler, “ Trabzon’da devlet tiyatro oyunculuğu yaptım. O yüzden Karadeniz Bölgesi bende önemli bir yere sahip. Dolayısıyla Ordu yol güzergâhımda olduğu için bölgeyi iyi biliyorum. 4 sene önce yine gelmiştim Ordu Üniversitesine. Bu büyük değişim beni adeta büyüledi. Ayrıca öğrencilerinizdeki saygı ve disiplini fark etmemek mümkün değil. Ben artık bu yıl mezun olacak tiyatro bölümü öğrencilerini meslektaşım olarak kabul ediyorum ilaveten meslektaşlarıma ve diğer genç arkadaşlara verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü olarak üniversitelerimizin yanındayız.

Ordu halkının tiyatroya ilgisinin fark etmemenin imkânsız olduğunu belirten Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Yayın ve İletişim Koordinatörü T. Murat Demirbaş, “Biz Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü olarak tiyatronun her vatandaşın izlemesini teşvik edecek ve tiyatro öğrencilerine mezun olduktan sonra iş sahası oluşturacak yeni projeler üretmek istiyoruz. Proje ortağımız hiç kuşkusuz üniversiteler olmalıdır. Akademik anlamda eğitimlerini alan genç tiyatrocu arkadaşlarımızın üniversitelerini ya da üniversitenin bulunduğu ilde kalmalarını sağlamalıyız. Buna ek olarak tiyatro eğitimleri aşamasında yaşanabilecek teknik problemlerin çözümünde de üniversitelerimize Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü olarak destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Ordu’da ilk tiyatro “Vatan Yahut Silistre”

Ordu’da tiyatronun Osmanlılar Dönemi’nde başladığının bilgisini vererek sözlerine başlayan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu’da tiyatro hayatı, 1908 yılında 2. Meşrutiyetin ilanının ardından Namık Kemal’in ‘Vatan Yahut Silistre’ oyunu ile başlamış. Bu kadar köklü bir geçmişe sahip olan Ordu Devlet Tiyatrosunun önemi bizim içinde oldukça yüksek. Üniversitemizin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri geçtiğimiz dönemler içerisinde birçok oyunu başarı ile sahnelemiştir. Öğrencilerin, üniversite personelinin ve Ordu halkının karşısında oyunlar sergilediler. Dileğimiz özelikle tıp, turizm ve görsel sanatlar alanlarında Üniversitemizin başarılarını artırmak. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün tiyatro gösterileri için ve tiyatro bölümü öğrencileri için geliştirmek istediği projelere Ordu Üniversitesi olarak biz de elimizden geleni yapacağız. Ortak projeler üretme adına tiyatro bölümü akademisyenlerimizin de aynı hassasiyetle çalışmalar yapacaklarından kuşkum yok. Üniversitemizin 10. yılında siz değerli sanatçılarımızı aramızda görmek bize büyük keyif verdi. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.