Keşanlı Ali Destanı Büyük Beğeni Topladı

24.03.2016

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan sahnelenen "Keşanlı Ali Destanı" adlı oyun gösterimi büyük bir katılımla gerçekleşti.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda oynanan tiyatro oyununa Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Gürsoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, ODÜ’lü akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Oyun İzleyenlere Keyifli Anlar Yaşattı

Usta tiyatrocu Haldun Taner’in başyapıtı, Türk tiyatrosu denildiğinde akla ilk gelen oyunlardan biri olan “Keşanlı Ali Destanı” bu kez MSSF Tiyatro Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri tarafından Ordu Üniversitesinde sahnelendi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. V. Yasin Akyüz’ün yönettiği oyunun dramaturgisini Öğr. Gör. Züleyha Çubuk yaparken, müziklerini Yalçın tura, müzik yönetmenliğini Öğr. Gör. Dr. Sercan Özkeleş ile Timur Eşigül, yardımcı yönetmenliğini Öğr. Gör. Erdal Karakurt ve kareografisini Firodn Koncelidze yaptı.

Gecekondu mahallesi Sineklidağ'ın kendine bir kahraman ve destan yaratmasının hikayesininin anlatıldığı ve sisteme, sosyal yapıya, bireye, siyasete ve hukuk düzenine eleştirel ve gerçekçi bir yaklaşımda bulunulan oyunda, işlemediği bir suç yüzünden hapse giren bir delikanlının öyküsü anlatılıyor.

Oyunda Hasan Çağrı İlikoğlu, Melisa Dülger, Abdülhamit Mutlu, Halil İbrahim Kaçmaz, Duygu Başara, Fatih Evren Dalkıran, Derya Hatipoğlu, Burak Çağlar, Özge Elif Yeşilyurt, Berna Özcan, Erdem Şenses, Sılacan Budak, Nilhan Nimet Öğütçen, Ogün Kılıç, Salih Soner, Efecan Baştürk, Burak Çiçek, Elif Ayça Aksu ve Bahadır Cihat Aygen adlı Tiyatro Bölümü öğrencileri sahnede oyunculuklarıyla göz doldurdular.

Oyundan sonra kısa bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Türk tiyatrosunun böylesine büyük bir eserini sahneleyen MSSF akademisyen ve öğrencilerine Üniversitemiz adına teşekkür etti.

Salondaki izleyiciler tarafından yoğun katılım ve büyük bir beğeni ile izlenen oyun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Noyan’ın oyunun yönetmeni Öğretim Görevlisi Dr. V. Yasin Akyüz’e çiçek takdim etmesi ile sona erdi.