ODÜ’lü Öğrenciler Çanakkale’de Şehitlerini Ziyaret Etti

21.03.2016

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni için ODÜ’lü öğrenciler, tarihi Gelibolu yarımadasını ziyaret etti.

Çanakkale Kara ve Deniz Savaşı’nda kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğe ve Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma kapsamında yapılan gezide, ODÜ’lü öğrenciler ecdatlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık 40 öğrenci, Gelibolu yarımadasında bulunan Anzak Koyu, Arı Burnu, 57. Alay Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Akbaş Şehitliği, Kuzey Cephesi, Şehitler Anıtı’nı ve birçok tarihi yeri ziyaret etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette, öğrenciler gözyaşlarına hâkim olamadı.

“Şehitlerimize Bir Avuç Toprak”

Ordu Üniversitesi öğrencileri “Şehitlerimize Bir Avuç Toprak” etkinliği düzenledi. ODÜ’lü 300 öğrenci tarafından gönderilen birer avuç toprak Gelibolu yarımadasında bulunan şehitlere armağan edildi. Etkinliği düzenleyen öğrencilerden Muhammed Sıdal, yaptığı konuşmada “Türkiye’nin her köşesinden eğitimleri için Ordu Üniversitesine gelen öğrenci arkadaşlarımız yurdumuzun her bir mecrasını temsilen toprak getirdi. 300 öğrenci arkadaşımızdan aldığımız bu toprakları, şehitlerimizin mezarlarına döktük. Çok mutluyuz bu etkinliğe imza attığımız için bir o kadar da gururluyuz. Türk milletinin Türk, Kürt, Laz, Çerkez ayrımı yapmadan bir bütün olduğunu bu etkinlikle tekrar vurguladık. Bu organizasyonu gerçekleştiren Üniversitemiz yönetimine teşekkür ederim” dedi.

ODÜ Bası