Üniversitelerarası Boks Şampiyonası ODÜ’de Başladı

01.03.2016

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde 37 üniversitenin katıldığı "Üniversitelerarası Boks Şampiyonası" büyük bir heyecanla başladı.

Şampiyonanın açılışına Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Ordu Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Genç, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sporsever katıldı.

Genç: “Üniversitemizin Katkısı Büyük”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından müsabakaların açılış konuşmasını yapan Ordu İl Gençlik Müdürü Mustafa Genç, ”Ordu Üniversitesi kurulduğu günden bugüne gerek spor gerek kültür-sanat dalında yaptığı etkinliklerle Ordu’muza çok büyük katkı sağlıyor. Bugün 'Üniversitelerarası Boks Şampiyonası'yla ilimizi en iyi şekilde temsil ediyor ve ev sahipliği yapıyor. Bizler de bu organizasyonda yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Sayın Rektörümüz olmak üzere Federasyon Başkanımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah 'Üniversiteler Avrupa Dünya Şampiyonası’nda da ülkemizin başarılı olmasını diliyor tüm yarışmacılara başarılar diliyorum” dedi.

Tekintaş: “Hedefimiz Misafirlerimizi En İyi Şekilde Ağırlayabilmek”

Kürsüye davet edilen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ” Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Üniversitemiz ve Belediyemiz olarak ilimizde yapılan bu müsabakaların en güzel şekilde gerçekleşmesi için gayret ettik. Elbette hedef şehrimizin altyapısının en iyi şekilde tamamlabilmesi. Bu yapılırken de ilimize gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek. Ben Gençlik Spor İl Müdürümüzün bu süreç içerisinde gayretlerinin bir kez daha vurgulanması gerektiğine inanıyorum.  Ama en önemlisi bu işin alt yapısını oluşturan, ortaokullardan liselerden gelip üniversite aşamasında sporcu yetişmesine ve bu gibi müsabakalara hazırlanmasında büyük katkıları olan üniversitemizin de ihmal edilmemesini düşünüyorum. Üniversitelerarası işbirliklerinin oluşmasında bugün başlayan boks müsabakalarının da çok önemli bir yeri olduğuna inanıyorum. Ben bir kez daha Üniversitemiz Rektörüne, Gençlik Spor İl Müdürümüze, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor müsabakaların en güzel şekilde sonuçlanmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yarılgaç: “Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetleri Önemsiyoruz”

Müsabakalara ev sahipliği yapan Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ”Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığının 2016 faaliyet programında yer alan ‘Türkiye Üniversiteler Boks Şampiyonası’ na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin farklı bölgelerinden gelen 37 üniversitenin katılımıyla 5 gün sürecek olan bu şampiyonada 22 hakemimiz görev alacak. Bu vesileyle bugün burada bizi yalnız bırakmayan herkese hoş geldiniz diyorum. Ordu Üniversitesi olarak akademik çalışmalara verdiğimiz önem kadar sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de önem vermekteyiz. Gençlerimizi her bakımdan donanımlı yetiştirmek bizim esas hedefimizdir. Başarılı olan bireyler her zaman ve her yerde takdir edilir. Sevgili gençler; ailenize, topluma ve ait olduğunuz ülkeye hizmetiniz söz konusu olacaktır. Bu sebeple yaptığınız iş ya da spor dalında ne olursa olsun mutlaka başarılı ve aktif olmanız gerekmektedir. Unutmayın ki büyük başarılar elde etmenin yolu azim ve çok çalışmaktan geçer. Bu alanda gösterdiğiniz çabaların ulusal ve uluslararası platformlarda başarı ile taçlanmasını ümit ediyor, hepinize müsabakalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların sonunda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, şampiyonaya ev sahipliği yapan Rektör Yarılgaç’a hediye sundu. Ardından şampiyonanın ilk maçı Van Yüzüncülyıl Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi sporcularının eldiven giymesiyle başladı. Öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için tüm önlemlerin alındığı Ordu Üniversitesinde şampiyona 5 gün devam edecek. Şampiyonayı takip etmek isteyenler Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Kampüsü BESYO Kapalı Spor Salonu’nda maçları izleyebilirler.