Ordu Değerleriyle ODÜ'de Buluştu

26.02.2016

Ordu Üniversitesi'nin gelenek haline getirdiği, Öğr. Gör. Ata Bahri Çağlayan'ın hazırladığı "Ordu Değerleri ile Buluşuyor" programı bu yıl da muhteşem bir konserle, izleyenlerin gönlünde taht kurdu. İsimleriye marka haline gelen birbirinden değerli sanatçılar dinleyicilere keyifli bir gece yaşattı.

Ordu Üniversiyesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konsere, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, ODÜ'lü akademisyenler, idari personeller, öğrenciler ve çok sayıda Ordulu müzikseverler katıldı.

Güreşçi Mest Etti

Ozan Gürhan Karahan'ın sunuculuğunu yaptığı programda sahne alan Ordu'nun ulusal değerleri, Elif Güreşçi, Ümit Tokcan ve programın onur konuğu Prof. Erol Erdinç dinleyicileri adeta büyüledi. Sesiyle müzik dünyasında adından sıkça söz ettiren Türk Sanat Müziği Sanatçısı Elif Güreşçi'ye, Dünya çapında tanınan orkestra şefi Prof. Erol Erdinç piyanosuyla eşlik etti. Türk Sanat Müziği'ni piyano eşliğinde icra ederek deneysel bir çalışma yaptıklarını belirten Güreşçi, memleketi Ordu'da sahne almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Piyanonun ve Güreşçi'nin güzel sesiyle mest olan dinleyiciler, şarkılara hep birlikte eşlik ederek geceyi daha keyifli hale dönüştürdüler.

Kamil Sönmez Unutulmadı

İkili konser sonrası sahneyi yine Ordulu olan Türkiye'nin güçlü ve deneyimli sesi Ümit Tokcan'a bıraktı. Konserde Tokcan'a, Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Öğr. Gör. Ata Bahri Çağlayan'ın bağlama çaldığı orkestra eşlik etti. Tokcan, Karadeniz, Orta Anadolu, Çukurova bölgelerinden icra ettiği türkülerin yanı sıra, güncel eserlerden de örnekler sunarak Ordulu hemşerilerine unutulmaz bir konser armağan etti. Özellikle yöremize ait Hekimoğlu türküsünden önce, 2011 yılında gerçekleştirilen "Ordu Değerleriyle Buluşuyor" programından alınarak hazırlanan görüntülerde, 2012 yılında kaybettiğimiz Ordulu sanatçı Kamil Sönmez'in  Hekimoğlu türküsü ve Ümit Tokcan'la ilgili sözleri, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Gecenin sonunda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç:" Aslında siz bu akşam burada konser programı izlemediniz. Ordu Üniversitesi bünyesinde hayat boyu öğrenme kapsamında hepimiz bir ders aldık. Profesyonelce yöneticilikten tutun, bir değerler nasıl toplanır, dünyaya yayılır ve bizleri bu kadar güzelliklerle donatır bunları yaşadık. Ben bütün sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu yapan başta Ata bahri Çağlayan olmak üzere bütün ekibimize çok teşekkür ediyorum. Muhteşem bir gece, muhteşem bir performans ve gerçekten hepimizin ders alacağı bir program oldu" dedi.

Konser Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın sanatçılara teşekkür belgelerimi taktim etmesinin ardından sona erdi.