Ordu Üniversitesi Hocalı Katliamını Unutmadı

26.02.2016

Ordu Üniversitesi Türkeli Tarih Kulübü tarafından Hocalı Katliamı Konferansı düzenlendi. Konferansta 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesinde bulunan Hocalı Kasabasında, toplu şekilde katledilen Azeri soydaşlarımız anıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Noyan ve Prof. Dr. Ş. Metin Kara, akademisyenleri, idari personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansın açılış konuşmalarını Türkeli Tarih Kulübü başkanı Yusufhan Güzelsoy ve Öğrenci Konseyinden Mehmet Karaca yaptı. Açılış konuşmalarının ardından salondaki seyircilere Hocalı katliamı ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Mehmet Pilcioğlu konuşmasında, 24 yıl önce Hocalı Kasabasında meydana gelen katliam ve yaşanan acılar hakkında bilgiler verdi.  26 Şubat 1992’de Ermeni Kuvvetlerince gerçekleştirilen olayda birçok sivil insanın öldürüldüğünden bahseden Pilcioğlu, Hocalı Katliamını sadece Azeri Türklerine değil, insanlığa karşı yapılmış bir cinayet olarak nitelendirdi. Bu insanlık dramının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hafızalara kazındığını ve kolay kolay silinemeyeceğini ifade etti. Ayrıca Azerbaycan ve Türkiye’nin dostluklarının çok büyük olduğunu ve her zaman birbirini seven ve sahiplenen milletler olacaklarını sözlerine ekledi.