ODÜ’lü Öğrenciler İŞKUR Kapsamında İstihdam Edilecek

11.02.2016

Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürü İsa KAYMAK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Üniversitemiz arasında Yükseköğrenim Öğrencilerine Yönelik İşbaşı Eğitimi Programı İşbirliği Protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol ile öğrenim gördüğü mesleki alan ve branşlarda staj yapmaları zorunlu olan öğrenciler, İşbaşı Eğitimi Programı kapsamında yerleştirildiği işyerlerinde hem çalışıp hem de staj yapma imkanı bulabilecek. Ayrıca çalışma süresince edinilen bu bilgi ve deneyimler öğrencilere mezuniyet sonrasında çok önemli katkılar sağlayacak.

İŞKUR’dan Öğrencilere Maddi Destek

Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürü İsa KAYMAK, program hakkında; “İŞKUR olarak temel amacımız istihdamı sağlamak ve öğrencilerin şimdiden iş sahibi olma yolunda kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak. Öğrenciler eğitimleri devam ederken bir yandan alanlarında staj yapmış, bir yandan da asgari ücrete yakın para kazanmış olacaklar. Öğrencileri ekonomik olarak rahatlatan bir diğer husus, burs veya öğrenim kredilerinin bu süre zarfında kesilmeyecek olması. Aynı zamanda program süresince genel sağlık sigortası primleri de karşılanacak. Bu sayede öğrenciler sağlık hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanabilecek.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Program sayesinde öğrencilerimizin eğitim ve kariyer süreçleri ile mesleki alanlarda tecrübe kazanacaklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; ”Öğrenci merkezli bir üniversite olarak öğrencilerimizin eğitim aldıkları süre içerisinde uygulama eğitimlerine çok önem veriyor ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda kaliteli insan gücü yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bunun için de öğrencilere bu konuda birçok fırsatlar sağlıyoruz. İşbaşı Eğitim Programı da bu fırsatlardan bir tanesi. Program ile öğrenciler hem öğrenmiş oldukları bilgileri daha iyi pekiştirecekler hem de ilerideki mesleklerine yönelik kariyer planlarını tekrardan gözden geçirme imkanı bulacaklar. Proje öğrencilerimize aynı zamanda eğitim hayatlarında maddi açıdan destek sağlayacak. Üniversiteli gençlere yönelik olarak düzenlenen bu proje için İŞKUR’a teşekkür ediyor, öğrencileri destekleyici bu tür projelerin devamını diliyoruz” dedi.

160 güne kadar düzenlenebilen işbaşı eğitimi programı ile öğrenciler, günde en az 5 saat, haftada ise 45 saati aşmamak üzere günün herhangi bir zaman diliminde çalışabilecek.  İşbaşı Eğitimi Programından üniversitemiz önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü’ne gerekli başvuruyu yapmaları halinde faydalanabilecekler.