Bayır Bucak Türkmenleri ve Suriyeli Aileler İçin Toplanan İnsani Yardımlar Yola Çıktı

25.01.2015

Ordu Valiliğince, Bayır Bucak Türkmenleri ve Suriyeli Aileler için başlatılan yardım kampanyasına Ordu halkı yoğun ilgi gösterdi. Üniversitemizin de destek olduğu kampanyada toplanan yardım malzemelerini ihtiyaç sahibi ailelere göndermek üzere gerçekleştirilen törene Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, il protokolünden ve Ordu esnafından birçok kişi katıldı.

Başlatılan kampanya dolayısı ile üniversitemiz bünyesinde toplanan gıda, giyim, temizlik ve çocuk bezi gibi yardım malzemeleri Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ulaştırıldı. Vakıf merkezinde toplanan tüm yardım malzemeleri ihtiyaçlara göre sınıflandırıldıktan sonra tırlara yüklendi. Bu zorlu kış şartlarında harekete geçen üniversitemiz ve Ordu halkının, yaraları birlikte sarmak adına topladığı yardım malzemelerinin yüklendiği tırlar, ihtiyaç sahibi Bayır Bucak Türkmenleri ve Suriyeli ailelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Ordu Üniversitesi olarak barınma, beslenme, eğitim, psikososyal destek gibi temel insani ihtiyaçların eksikliğini giderilmesinde devletimizin yanı sıra Türk insanının yardım sever paylaşımcı ruhuna da ihtiyaç duyulduğunun farkındayız. Kampanyaya gösterilen bu yoğun ilgi Ordu halkının yardım konusunda ne kadar duyarlı ve hassas olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir.