Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarafından “Tarım Eğitiminin 170. Yıldönümü Kutlama Töreni” Düzenlendi.

14.01.2016

Ziraat Fakültesi Çotanak Toplantı Salonunda düzenlenen törene; Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri BALTA ve Prof. Dr. Ş. Metin KARA, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin TONKAZ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN, üniversitemiz akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin TONKAZ tarım eğitiminin başlangıcı hakkında bilgiler verdi. Ziraat Fakültesinin kuruluşundan, eğitim öğretim faaliyetlerinden, yaptığı çalışmalardan ve fakültenin yürüttüğü projelerden bahsederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından insanın doğduğu günden itibaren hayat boyu öğrenme çabası içerisinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, insanlığın artık sınırların çok fazla zorlandığı bir süreç yaşadığını söyleyerek, teknolojinin geldiği son noktada ve nüfusu 7 milyarı bulan dünyamızda bu rakamın çok ciddi bir kısmının açlıkla ve çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığının altını çizdi. Bu sıkıntıların giderilmesinde tarımın, üretimin ve eğitimin payının çok büyük olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ; ”Birer eğitimci olarak bizlerin bu konudaki bilgileri öğrencilerimize, bütün insanlığa yayacak şekilde vermesi gerekiyor. Bizler bunun için buradayız ve bunun için de fedakarca davranmak zorundayız. Bugün aslında tarihi daha da eski, insanlığın başlangıç tarihiyle beraber olan tarım eğitiminin başlangıcının 170. Yılını kutluyoruz. Üniversitemizin en eski fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültesi de bu noktada güçlü öğretim kadrosuyla ülkemize ve tarıma hizmet edecek çok değerli öğrenciler ve akademisyenler yetiştiriyor.” dedi.

“Bitkisel Tedavilerin Bilinçsizce Kullanımı Ciddi Sağlık Problemlerine Yol Açabilir”

Konferansta konuşmacı olarak akademik hayatına Ordu Ziraat Fakültesinde başlayan ve bugün Kilis 7 Aralık Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görevine devam eden Prof. Dr. Nazım ŞEKEROĞLU söz aldı.

Prof. Dr. ŞEKEROĞLU, tarım eğitiminin 170. yılı kapsamında düzenlenen “Ülkemizde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Genel Durumu” adlı konferansı vermek üzere üniversitemize davet edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. ŞEKEROĞLU verdiği bilgilerde; bitkilerle tedavinin insanlık tarihi kadar eski olduğundan bahsederek, günümüzde modern tedavi yöntemlerine ilaveten bitkisel tedavi yöntemlerinin tüm dünyada yeniden popüler olduğunu anlattı. Bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengin olan ülkemizde etnobotanik bilgilerinde kullanımıyla bu potansiyelin insanlığa ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması gerektiğini vurguladı. Dünya Sağlık Örgütünün bitkilerle tedavi konusunda çok ciddi çalışmaları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nazım ŞEKEROĞLU, tıbbi bitkilerin bilinçsizce kullanımı sonucunda ciddi sağlık problemlerinin çıkabileceğinden bahsederek halkımızın bu konuda dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Nazım ŞEKEROĞLU’na Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin TONKAZ tarafından günün anısına plaket hediye edildi.

Akademik yükselme dolayısıyla Profesör ünvanı alan üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zekai TARAKÇI ve Prof. Dr. Faruk ÖZKUTLU’ya Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ tarafından binişleri giydirildi.

Mesleklerinde 25. Yılını dolduran Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Ali İSLAM’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri BALTA, Prof. Dr. Zekai TARAKÇI’ya Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN, Prof. Dr. Ceyhan TARAKÇIOĞLU’na Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER ve Yrd. Doç. Dr. Atilla ŞİMŞEK’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin KARA tarafından plaket verilmesi ile program sona erdi.