Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ ’tan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümüne Ziyaret

05.01.2016

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümüne ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında kendisine eşlik eden Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Canan ZÖNGÜR’den bölümde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlk kez 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayan ve hızlı bir şekilde fiziki oluşumunu tamamlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü, Karadeniz bölgesinde tek olma özelliğine sahiptir.  Fakülte tarafından birinci sınıfta temel eğitimlerini alan öğrenciler, daha sonraki yıllarda heykel dalında uzmanlık alanlarına yönlendirilerek kendi özgün tasarımlarını yapmaya başlayacaklardır.

Heykel Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin yaptığı çalışmalardan oluşan sunumları takdir eden ve bölümdeki atölye uygulamalarını yakından inceleyen Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ; ”Bilgi, beceri ve bireysel yaratıcılığın ön plana çıkartılarak desteklendiği, çağdaş bir anlayış temelinde yürütülen bu emek dolu çalışmalar, öğrencilere okul sonrası meslek yasamı için gerekli donanımları kazandıracaktır. Karadeniz Bölgesinde bir ilk olan bölümümüz, ülkemiz heykel sanatının gelişimini destekleyen kurumsal ve toplumsal düzeydeki tasarımların öncüsü olacaktır.” şeklinde konuştu.