Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi.

12.10.2015

Ordu Üniversitesi Gülyalı Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu temel atma törenine; Başbakan Yardımcısı Prof. Dr Numan KURTULMUŞ, Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Tülay Kaynarca, Ordu Milletvekilleri Ergün TAŞÇI ve Oktay ÇANAK, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Gülyalı Belediye Başkanı Talip ŞEN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri BALTA, Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Üniversitemiz dekanları, akademik ve idari personeli, çok sayıda basın mensubu  ile Ordu halkı katıldı.

Törenin açılış konuşmasını, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun arsa, bina ve çevre düzenlemesi masraflarını üstlenen Gülyalı’lı iş adamı Velittin KÜÇÜK yaptı.

Ardından kürsüye çıkan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, imzalanan ilk protokolde iki yıllık meslek yüksekokulu olan ve sonraki girişimlerle 4 yıllık yüksekokula dönüştürülen projeden bahsederek: ”Üniversiteler bilimi ve insanlığın temelini oluşturan kurumlardır. Temelleri ne kadar güçlü atılırsa o kadar sağlam insanlar yetiştirir. Bu konuda her adım küçükte olsa bir başlangıçtır ve daima başarıyı getirir. İlk kurulduğunda 4500 – 5000 seviyelerine olan öğrenci sayımız bugün 20000’lere, akademik personel sayımız 200’lerden 700’lere kadar çıkabildiyse işte bu küçük adımların sayesindedir. Temel atma törenimiz dolayısı ile bizlere destek olan başta iş adamı Velittin KÜÇÜK'e, Gülyalı Belediye Başkanı Talip ŞEN'e, tüm Gülyalı’lılara, sessiz, sakin, edep ve adap doğrultusunda hareket ederek hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadan bu işe gönül vermiş olan herkese  tek tek teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız Gülyalı Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu'nun ilimiz ve Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.”  şeklinde konuştu.

Törende söz alan Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, ”Temeli atılan bu yüksekokul, çok önemli bir eğitim yuvası olacak. Değerli işadamımızı kutluyorum. Gülyalı’ya bir yüksekokul yapılmasına vesile olmakla; hem hayır, hem de iş bulma imkanı ve iş garantisi olan böyle güzel bir eseri memleketine kazandırmış olacak” diyerek, her insanın bu denli hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Üniversitemizi yalnız bırakmayarak temel atmada törenine katılan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ise konuşmalarında; “Eğitim ve öğretim alanında atılan temeller çok önemli ve insanlığa son derece faydalıdır. Ülkemiz ekonomisinde Turizm sektörü büyük bir paya sahip olduğundan, bugün temellerini atacağımız Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun Türkiye’de turizm sektörünün gelişimine katkı sunacak şekilde öğrenciler yetiştirmesini diliyor ve böylesine önemli bir projenin hazırlanmasında, geliştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Toplam 9.830 m² kapalı alana sahip, modern teknoloji ile inşaa edilip donatılacak olan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun içerisinde, 32 öğretim görevlisi odası, 12 adet derslik, 2 adet amfi, 1 adet 150 kişilik konferans salonu, 1 adet 280 kişilik konferans salonu, adet yabancı dil laboratuvarı, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet kütüphane, 150 kişilik uygulama restorantı, 2 adet uygulama atölyesi, 1 adet servis uygulama atölyesi, 1 adet mutfak uygulama atölyesi, idari ve teknik birimler için ayrılan odalar ile  25 araçlık kapalı otopark bulunacaktır.