Geleneksel Hamsi Şöleni Ünye’de Devam Etti

11.12.2015

Geleneksel Hamsi Şöleni’nin devamı Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yerleşkesinde yapıldı.

Düzenlenen şölene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR, İlçe Garnizon Komutanı Jn. Binbaşı Gökhan COŞKUN, Ünye Belediye Başkanı Av. Ahmet ÇAMYAR, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet AYAZ, İlçe Emniyet Müdürü Ömer AKAR, AK Parti İlçe Başkanı Arif ERGÜN, Rektör Yardımcısı ve Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet BALIK, Üniversitemiz Daire Başkanları, akademik ve idari personeli, İlçe Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Yaklaşık 500 kg. hamsinin tüketildiği şölende; akademisyen, idari personel ve öğrenciler ile dışarıdan gelen misafirler, hamsilerin tadına varırken aynı zamanda oyun havaları ve horonlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Öğrencilerin ara sınavlar sonrası motivasyonlarını kaybetmemeleri, sınav stresini üzerlerinden atmaları için düzenlenen şölende tam bir dostluk ve kardeşlik örneği sergilendi. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin konumu itibariyle deniz kenarındaki güzel atmosferinde yaklaşık üç saat boyunca süren şölen, Karadeniz'in en önemli gıda maddesinin hamsi olduğunu bir kez daha tescillemiş oldu. ODÜ'lü öğrenciler şölenden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu tarz etkinliklerin kendilerini mutlu ettiğini, eğitim-öğretim hayatının kalitesini yükseltmede çok önemli rol oynadığını ifade etti.

Keyifli geçen şölenin ardından Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Tevfik NOYAN misafirlerle çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile anı ölümsüzleştirdiler.