ODÜ’de Fitness Salonu Açılışı ve Geleneksel 6. Hamsi Şöleni Çoşkuyla Gerçekleştirildi

08.12.2015

Performans Laboratuvarı Türkiye’de ve Karadeniz Bölgesinde Sayılı Laboratuvarlar Arasındaki Yerini Aldı

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen “Fitness Salonu ve Performans Laboratuvarı Açılış Töreni”ne; Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, Garnizon Komutanı Yardımcısı Jandarma Yarbay Atamer YEŞİL, İl Emniyet Müdürü Caner TAYFUR, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban KARATAŞ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri BALTA, Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment ERDOĞAN, üniversitemiz akademik, idari personel ve öğrencileri katıldı.

Hem Karadeniz Bölgesi‘nde hem de Türkiye ‘de sayılı laboratuvarlar arasında yerini alan ve Avrupa’daki birçok üniversiteye kıyasla daha modern olarak tasarlanan Performans Laboratuvarında; son teknoloji spor egzersiz ve testlerin ölçümünü yapan 18 farklı cihaz bulunurken, diğer taraftan İzokinetik Kas Kuvveti Ölçümü, İzokinetik Denge Ölçümü,  Vücut Analiz Ölçümü ve Oksijen Kapasitesi gibi birçok ölçümler de yapılabilmektedir.

Farklı kas gruplarına yönelik çalışmalara uygun şekilde donatılan, egzersiz eğitimli ve belgeli antrenör öğrencilerimizin görev alacağı Fitness Salonu,  akademik, idari personel ve öğrencilerimize hafta içi her gün akşam 20.00’a  kadar hizmet verebilecektir.

Fitness Salonu ve Performans Laboratuvarı’nın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; son derece donanımlı ve modern cihazları içerisinde bulunduran Performans Laboratuvarı ve Fitness Salonu’nundan, üniversitemiz akademik, idari personel ve öğrencilerimizin faydalanabileceğinin altını çizerken: ”Performans Laboratuvarı üniversitemizde bulunan sporcu öğrencilerimizin ve özellikle Ordu İlimizde bulunan üst düzey takımların performanslarının değerlendirilmesine ve performanslarının geliştirilmesine katkı sağlayacaktır.” sözleri ile de bu merkezin daha geniş kitlelere hizmet verebileceğinden bahsetti.

6.’sı Yapılan Geleneksel Hamsi Şöleni İle Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

Açılış töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, İl Protokolü ve üniversitemize gelen misafirlerle, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Yerleşkesinde organize edilen, bu yıl 6.’sı düzenlenen “Geleneksel Hamsi Şöleni”nin yapıldığı alana geçtiler.

Yaklaşık 1,5 ton hamsinin ızgaralarda pişirildiği şölende, ODÜ’lü akademisyen, idari personel ve öğrenciler ile kampüs dışından gelen misafirler, hamsilerini yerken aynı zamanda oyun havaları ve horonlar eşliğinde doyasıya eğlendiler. Güzel havanında etkisiyle katılanların eğlenceli dakikalar yaşadığı şölende öğrencilerle birlikte hamsi yiyen ve oyun havalarına eşlik eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ: “ Geleneksel 6. Hamsi Şöleni”nde maksadımız; öğrencilerimizin ders ve sınav streslerini üzerlerinden atarak yeni yıla daha enerjik bir şekilde girmelerine vesile olmaktır. Ayrıca bu tür organizasyonlarda akademik, idari personel ve öğrencilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmaları onların dayanışma ruhunu güçlendirmektedir. Farklı illerden üniversitemize gelen öğrencilerimiz Karadeniz’le özdeşleşen ve bu bölgenin en çok tüketilen balığı olan hamsiyi, böylesine kalabalık ve coşkulu bir atmosferde yeme imkanı buldular. Ordu üniversitesi olarak eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerimizin ve ilimizin sosyal ve kültürel hayatını canlandıracak etkinlikleri üniversitemizde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”