Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

24.11.2015

Öğretmenlerimiz bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara en iyi şekilde aktarılması noktasında büyük ve önemli bir göreve sahiptirler. Onlar yenilenmenin, sürekli gelişen ve değişen dünyanın en büyük sanatçılarıdır. Tek başına bilginin bir kuvvet olmaktan çıktığı günümüzde bilgili ve nitelikli insan yetiştirmenin sadece öğretmenlerimizin elinde olduğu unutulmamalıdır.

Medeniyet yarışında öğretmenlerimizin üstlendiği sorumluluğu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Milletleri kurtaracak olanlar yalnızca ve ancak öğretmenlerdir.” sözleri ile açıklamıştır. Türk Milleti köklü medeniyet tarihinin mimarı olan öğretmenlere çok şey borçludur. Öğretmenlerimizin, Çağdaş, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, sadece okulda değil hayatının her alanında örnek bireyler yetiştirme gayret ve çabaları takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle vefat eden kıymetli öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan ve görevi başında bulunan bütün fedakâr öğretmenlerimize başarılar diliyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.