Eğitim Kültür Sağlık Hizmetleri Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

21.11.2015

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Valiliği tarafından düzenlenen Eğitim Kültür Sağlık Hizmetleri Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU başkanlığında, Ordu Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda; Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Genel Sekreter Metin KARAKUŞ, Baro Başkanı İlhan KURT, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Özbay DEDE, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet BAYRAK, Ticaret Borsası Başkanı Ziver KAHRAMAN, Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, Ziraat Odası Başkanı Uğur CÖRÜT, Ergin KARLIBEL, Bahri ÖZDOĞRU, Muzaffer YÜCE, İsmet ŞENOCAK, Osman ONUR, Cengiz KURALAY, Yaşar PAMUK, Necmi OĞUZ ve Taner AKSOY yer aldı.

Toplantının gündeminde başta üniversite olmak üzere her vatandaşa ilköğretim, orta öğretim dahil her türlü eğitim, kültür ve sağlık hizmetlerinde bulunabilmek amacıyla kurulan Eğitim Kültür Sağlık Hizmetleri Vakfının ilk kurulduğu zamanlardaki gibi aktif ve üniversiteye daha çok hizmet verecek şekilde faaliyetlerde bulunabilmesi amacıyla yaşatılması, etkili ve aktif olarak kullanılması ile ilgili konular görüşüldü.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, eğitim sisteminde tartışılmaz ağırlığı olan devletin, kaynak yetersizliği ve yapısal sorunlar nedeniyle bu görevi yerine getirirken çeşitli güçlüklerle karşılaştığını, “Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı”nın bu alanda devletin verimliliğini artıracak şekilde destek olarak, örnekler yaratarak, eksikleri tamamlayarak sorumluluğu paylaşacağını ve eğitime katkıda bulunacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından, divan heyeti oluşturularak, yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri belirlendi ve 2016 yılı vakıf bütçesi onaylandı.