Üniversiteli Gençler Şehit Ailelerini Unutmadı

09.11.2015

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, “Şehit Aileleriyle Dayanışma” projesi kapsamında düzenlenen yemekte şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Düzenlenen yemeğe; Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, Garnizon Komutanı J. Alb. Garip GÜMÜŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep DİZDAR, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem KULAÇ, Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanları, şehit aileleri ve gaziler, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Yemek programı vesilesi ile öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen toplumsal farkındalık hareketinin herkese örnek olmasını isteyen, şehit aileleri ve gazilerimizin sadece özel günlerde değil daima hatırlanmaları gerektiğinin önemini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Vatanları için çekinmeden canlarını ortaya koyan ve Allah katında en yüksek mertebeye ulaşan şehitlerimize olan manevi borcumuzu ancak onların uğrunda yapacağımız çalışmalar ve onların hatıralarına sahip çıkan örnek projelerle ödeyebiliriz. Şehitlerimiz  bizler için çok değerli. Bizler bugün ayaktaysak, bir aradaysak, bunu tamamen şehitlerimizin fedakarlıklarına borçluyuz. Her zaman her türlü takdirin üzerinde yaşayan şehit ailelerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Biz sizlerin evlatlarıyız ve sizler için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri ve gaziler ile iletişim kurulması, onlara moral ve motivasyon sağlanması amacıyla Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler Bölümü 2. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ve Ordu Valiliği tarafından desteklenen proje; 16-20 Kasım tarihleri arasında Kermes, 21 Kasım 2015 Cumartesi günü saat 13:00'da şehitlik ziyareti, 4 Aralık 2015 Cuma günü saat 19:00'da Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırladıkları Kahramanlık Türküleri Konser Programı, 8 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 18:00'da anma programı faaliyetleri ile sona erecek.