Kafkaslarda Karşılıklı İyi Niyet Anlaşmaları İmzalandı.

08.11.2015

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Erdinç PARLAK ve Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Alparslan İNCE, Erasmus+ Değişim Programı kapsamında, Gürcistan’da  Ivane Javakhishvili Tbilisi State ve Batumi Shota Rustaveli State Universitesitelerine ziyaret gerçekleştirdi.

İlk Ziyaret “Ivane Javakhishvili Tbilisi State Üniversitesi”ne

1918 yılında kurulan ve yaklaşık 30.000 öğrencisi ile HukukEkonomi, Beşeri Bilimler, Sağlık ve Doğal Bilimleri Fakülteleri bulunan Ivane Javakhishvili Tbilisi State Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörü Prof.Dr.Elisabet Bzhalava ve Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Erdinç PARLAK,  Erasmus+ Değişim Programı kapsamında ikili anlaşmaları imzalamak için gerekli alt yapı hazırlıkları çalışmalarında bulundu.

İkinci Ziyaret “Batumi Shota Rustaveli State Universitesi”ne

75 yıllık uzun bir geçmişe sahip olan ve 5000 ‘i aşkın öğrencisi bulunan Batumi Shota Rustaveli State Universitesi’nde Eğitim ve Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, İşletme ve Hukuk, Tarım Teknolojileri ve Ekoloji, Turizm ve Mühendislik Teknolojileri, Sağlık Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri Fakülteleri bulunmaktadır. İki üniversitenin Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanları Nana Vurskuladze ve Doç. Dr. Erdinç PARLAK ile üniversitemiz Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Alparslan İNCE bir araya gelerek Erasmus+ Değişim Programı çerçevesinde ilerleyen zamanlarda imzalanacak ikili anlaşmalar ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Yapılan görüşmeler sonucunda, Ivane Javakhishvili Tbilisi State Üniversitesi ve Ivane Javakhishvili Tbilisi State Üniversitesi ile üniversitemiz arasında “Memorandum of Understanding” olarak adlandırılan öğrenci ve öğretim üyelerinin uluslararası eğitim olanaklarından staj fırsatlarına, mesleki eğitimden gençlik alanında yapılan çalışmalara kadar birçok farklı alanda çalışmalar yapmalarına ve karşılıklı öğrenci değişimine imkân sağlayan “Karşılıklı İyi Niyet Anlaşması”nın ve ilerleyen dönemlerde yapılacak farklı işbirliklerinin temelleri atıldı.