Ordu Üniversitesi Öğrencileri TÜSİAD Başkanı İle Buluştu

05.11.2015

Üniversitemiz Girişimcilik ve Kariyer Kulübü üyesi öğrencilerimizin de katıldığı ve ilki İstanbul’da düzenlenen  “Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Gençlik Platformu Toplantısı’nın ikincisi 8 üniversiteden 39 öğrencinin katılımıyla Trabzon Ramada Otel'de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren her konuda gençlerin de söz sahibi olması gerektiğine inanan “Gençlik Platformu”’nun bu toplantısında üniversite gençliğine yönelik hazırlanan ve kuruluş hazırlıkları süren “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışması hakkında da öğrencilere bilgi verildi.

“Bu Gençlikte İş Var!” Yarışması Nedir?

İyi iş fikirleri ile ekip halinde tüm üniversitelerin lisans ve lisansüstü öğrencilerinden 2-5 kişilik ekiplerin katılımına açık olan  “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!' yarışmasında birinci olacak ekip 75.000 TL, ikinci ekip 50.000 TL, üçüncü ekip ise 25.000 TL para ödülü kazanacaktır. Verilecek para ödülünün yanı sıra, yarışma sonunda yarışmaya en çok başvuru yapılan üniversiteye de TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı ödülü verilecektir.

Girişimciler tarafından kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olarak geleceğin girişimcileri gençlere bilgi transferi yapabilme imkânını yaratmanın önemini vurgulayan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen BAŞARAN SYMES; 2015-2016 çalışma programı kapsamında, TÜSİAD olarak gençlere dokunmayı ve gençlerden katkı almayı çok önemsediklerini, çalışmalarındaki ortak hedefin gençler ile TÜSİAD’ın daha fazla yakınlaşmasını sağlamak ve karşılıklı olarak birbirlerini besleyecekleri fırsatları yaratmak olduğunu ve Gençlik Platformu’nu TÜSİAD Yönetim Kurulu’na da katkıda bulunacak büyük bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.