Ordu Üniversitesi Kızılay’a Kan Veriyor

23.10.2015

Türk Kızılay Merkezi tarafından yürütülen “Kan Bağışı Kampanyası”na Ordu Üniversitesi’nin desteği sürüyor. Üniversitemiz merkez kampüsünde 20-22 Ekim tarihleri arasında kurulan stantta gönüllü bağışçılar kan verdi. Kızılay’ın “Kan Acil Değil, Sürekli İhtiyaçtır, Kan Bağışı Organ Bağışıdır” sloganlarına kayıtsız kalmayan Odü’lü akademik ve idari personel ve öğrencileri kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

Ülkemiz insanının kan ve kan bileşenleri ihtiyacını tamamen güvenli, bilinçli ve düzenli bağışçılardan karşılaması amacıyla Türk Kızılayı’nın “Güvenli Kan Temini” projesi kapsamında, Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde hizmet veren stant, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversitemizin desteğini almaya devam ediyor.

Kan vermenin insan sağlığına zararı olmadığı çeşitli araştırmalarca tespit edilmiştir. Buna göre; 18-65 yaş arasındaki ağırlığı 50 kg. üzerinde olan sağlıklı bireyler; erkekler yılda 4 kez, bayanlar yılda 3 kez olmak kaydı ile kan verebilmektedir. Üniversitemiz Cumhuriyet Yerleşkesinde üç gün boyunca süren kampanyada, kan bağışı için belli kontrollerden geçen ve kan vermeye uygun görülen bağışçılardan ferdi olarak alınan 450 ml kan ve toplamda 226 ünite kan, kızılay kan stoklarına gönderildi.

Kanın her insan için acil bir ihtiyaç olduğu gerçeğinden hareketle, kampanyaya yoğun ilgi gösteren üniversitemizin akademik, idari personel ve öğrencileri kan bağışında bulunurken hayat kurtarmanın mutluluğunu yaşadılar.  Önümüzdeki haftalarda da üniversitenizin diğer birimlerinde devam edecek olan kan bağışı kampanyası gönüllü bağışçılarını bekliyor.