ODÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nden Ülkemizde ve Karadeniz Bölgesinde Bir İlk

19.10.2015

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsünde İlköğretim Anabilim Dalı Fen Bilgisi Eğitimi II. Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı eğitime açıldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 25.12.2014 tarihli Genel Kurul Kararı ile 09.09.2015 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, enstitüler bünyesinde lisansüstü programlar açılmasındaki teklifler görüşülerek Üniversitemizde İlköğretim Anabilim Dalı Fen Bilgisi Eğitimi alanında II. Öğretim Tezli Yüksek Lisans programının açılmasına karar verildi.

Ülkemizde ve Karadeniz Bölgesi illeri arasında bir ilk olma özelliği taşıyan programın öncelikli amacı; Fen Bilgisi Eğitimi alanında bilimsel çalışmalar yapabilecek yeterliliğe sahip ve alanlarıyla ilgili problemlere çözüm üretebilecek başarılı bilim insanları yetiştirmek, öğrencilerin farklı disiplinlerdeki bilimsel faaliyetleri ile bu disiplinlerin ortak özelliklerini ve bilim dallarının güncel uygulama alanlarını tanımalarını sağlamak, öğrendikleri bu bilgileri ileri düzeyde bilişim uygulamaları ile birleştirerek bilgi üretmekte olan yeteneklerini projeye dönüştürme becerisi kazandırmak, böylece araştırmacıların yaratıcı zekalarını, bilgiyi uygulama yeteneklerini ve araştırma ufuklarını geliştirmektir.

Fen Bilgisi Eğitimi II. Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programının Lisansüstü eğitimlerinden hem kendini geliştirmek isteyen öğretmenler hem Fen Bilgisi Eğitimi almak isteyen ve bu kriterlere haiz araştırmacılar yararlanabilmektedir. Fen Bilgisi Eğitimi II. Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı’nın ülkemizde ve bölgemizde ilk defa üniversitemizde açılmasından mutluluk duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Bu program ile üniversitemizde bulunan araştırma görevlileri, lisansüstü öğrenimleri için diğer yükseköğretim kurumlarına gitmek zorunda kalmayacak, çalışma saatlerinden dolayı I. Öğretim Yüksek Lisans Programında eğitime fırsat bulamayan öğrenciler de lisansüstü eğitimlerini üniversitemizde tamamlama imkanına sahip olabileceklerdir. Ayrıca program Fen Bilgisi Eğitimi alanında eğitim veren öğretim üyelerine de akademik çalışmalarında çok önemli bir katkı sağlayacaktır.”