Polonyalı Öğrencilerden ODÜ’ye Ziyaret

07.10.2015

Büyükşehir Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi "Kardes Okul Projesi" kapsamında Ordu’ya gelen Polonya Zespol Szkol Polzgraficzno-Mechanicznych Lisesi öğrencileri üniversitemize ziyarette bulundu. Yapılan ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri BALTA, Büyükşehir Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa AKGÖZ ve okulun proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Halis GÖZPINAR eşlik etti.

Büyükşehir Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 05 – 10 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştireceği "Kardeş Okul Projesi" çerçevesinde; Polonya Zespol Szkol Polzgraficzno-Mechanicznych Lisesi’nden üniversitemize gelen 15 kişilik öğrenci grubu, üniversite eğitim sistemi hakkında Üniversitemiz Rektör’ü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’tan konuyla ilgili bilgi aldılar.

Bu değişim programının amacı; üye ülke öğrenci ve öğretmenlerinin yapacakları karşılıklı ziyaretlerle dostluk ve kardeşliğin pekişmesi, eğitim alanındaki bilgi ve birikimlerin paylaşılarak ülkeler arası eğitim sisteminin güçlendirilmesi ve ülkelerin tanıtımlarının yapılarak, yarınların dostluk elçileri arasında bağ kurulmasını sağlamaktır. Yine bu program sayesinde;  ilimize gelen yabancı öğrenciler Türk ailelerin yanında kalabilecek, Türk kültürünü yerinde gözlemleyebilecek, her iki ülke öğrencileri, ülkeleri hakkında bilgi alışverişinde bulunabileceklerdir.